Bakan Göktaş: Kadın istihdamı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile protokol imzalayacağız

“BU SÜRECİ KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ TEŞVİK EDEN ÇALIŞMALARIMIZLA DESTEKLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Göktaş, kadınların sadece yollarına çıkan engeller kaldırıldığında bile kısa sürede büyük gelişmelere imza attıklarını vurgulayarak, eşit imkanlar sunulduğunda kadınların başaramayacakları, üstesinden gelemeyecekleri hiçbir işin olmadığını kaydetti.

Bakanlık olarak bu konudaki her türlü çaba, gayret ve özveriyi önemsediklerini bildiren Göktaş, şöyle devam etti:

“Biz de bu süreci, kadın girişimciliğini teşvik eden çalışmalarımızla desteklemeyi hedefliyoruz. Sermaye yönetimi ve yatırım araçları gibi konularda Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızla bugüne kadar 81 ilimizde 750 binden fazla kadına ulaştık. Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de birçok kadının girişimcilik hayalini gerçekleştiren kooperatif faaliyetlerini destekliyoruz. Bakanlığımız koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolünü geçen yıl, 5 yıl daha uzattık. 1012 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek sağladık.”

Kadın girişimciliğine sağladıkları somut desteklerin yanı sıra bütün söylemlerinde iş hayatında kadının görünürlüğünün önemini vurguladıklarını söyleyen Göktaş, iş hayatında kadının görünürlüğü artıkça, kadın emeğinin hak ettiği saygıyı göreceğini belirtti.

Yakın zamanda iki çalışmayı hayata geçirmeyi planladıklarını duyuran Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

“İlk müjdemiz, 24 Ocak Çarşamba günü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol ile ülkemizde kadın girişimci sayısını ve kadın istihdamını arttırmayı, mevcut kadın girişimcileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Diğer müjdemiz ise girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için bir internet sitesini o gün lanse edeceğiz. Bu internet sitesi ile kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan tüm bilgileri bir araya topluyoruz. Kadın girişimciliğini destekleyen eğitim, araştırma, finansal destek ve mentörlük çalışmalarını tek bir platformda erişime açıyoruz. Ayrıca girişimcilik ekosistemindeki kadın dayanışmasını pekiştirmeyi, kadınların girişimcilik beceri ve kapasitelerini geliştirmeyi ve Türkiye genelinde girişimci kadın sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

Bakan Göktaş’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.


Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment