Sosyal

Bakan Hakan Fidan ’Bir avuç grup’ diyerek mesaj verdi: İsrail yenilgiye mahkum edilecek

TÜRKİYE ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR

Türkiye’nin insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini, Türkiye’nin bu konuda önde gelen bir ülke olduğunu hatırlatan Fidan, insani yardımlar konusunda bütün kurumların çok yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Fidan, Filistinli yaralıların Türkiye’ye getirilip tedavi edildiğini, bulundukları yerlere sağlık malzemelerinin götürülmesi başta olmak üzere gıda, barınma gibi konularda yoğun çalıştıklarını, bunun kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ ŞEY KATLİAMIN DURMASI

“Görmek istediğimiz şey İsrail katliamının bir an önce durması. Uluslararası toplumun bu konuda artık sessizliğini bir kenara bırakması, diplomatik olarak aldığı kararların fiilen artık uygulamaya geçilerek İsrail’in ırkçı ve fundamentalist rejiminin uyguladığı soykırımı bir an önce durdurma yönünde adım atılması.” ifadelerini kullanan Fidan, bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki hafta Avrupa Birliği ile temas grubumuzun, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin oluşturduğu Temas Grubu’muzun Brüksel’de bir toplantısı olacak hafta sonu ona katılacağız.

Hem dostlarımızla beraber yaptığımız diplomatik faaliyetler hem tek taraflı olarak yaptığımız faaliyetler, hukuki faaliyetler, insani yardım faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Bu dış politika gündemimizden asla ve asla düşmeyecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir