Sosyal

Bakan Kurum’dan İBB’ye kaçak yapı uyarısı! “Bunlar suçüstü yakalandılar”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum bir TV kanalında yaptığı açıklamada Vaniköy’deki kaçak yapı yıkımı hakkında da bilgi verdi. İBB’ye bir kez daha uyarıda bulunan Murat Kurum, göreve davet etti.

Kurum şunları söyledi: Bunlar suçüstü yakalandılar. Boğaz’da onlarca örneği var. İBB’yi uyarıyorum. Boğaz’da kaçak yapı varsa müsaade etmeyin. Varsa yapılan durdurun ve o kaçakların yıkımını gerçekleştirin. Buradan tüm Türkiye duysun. Varsa kaçak yapı durdursunlar. Yarın biz yıkıma gittiğimizde bizim peşimizden gelmeyin. Arkadaşlarımız bütün Boğaz’da çalışıyor, imara aykırı ne varsa gidip tespitlerimizi yapıyoruz. Gereken işlemi yapacağız. Buradan uyarmış olalım. Kendilerini göreve davet ediyoruz.

Biz bu tespitleri 1 ay önce yaptık. Durdurduk, bildirdik, süre verdik. Yıkıma yönelik işlem yapmadılar. Seyrettiler, izlediler, görmezden geldiler. Biz oraya gidince onları engelleyen varmış gibi, şov yapmak üzere oraya konuşlandılar. Nerenin imara uygun olduğunu, nerenin kaçak olduğunu kendileri biliyorlar. Tedbirleri alsınlar, kaçak yapıları yıksınlar. Proje değişikliği yapılan inşaatları lütfen durdursunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir