Sosyal

Başıboş köpek sorunu için 4 aşamalı çözüm önerisi! Yonca Evcimik’ten Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup


Hayvan hakları konusundaki çalışmalarıyla bilinen şarkıcı Yonca Evcimik ve STK’lar, “can dostlar” için kolları sıvadı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderen Evcimik, TBMM’de grubu bulunan partilerin grup başkanı ve grup başkanvekilleriyle görüşerek sahipsiz hayvanların toplanması ve popülasyonunun azaltılması için çözüm önerilerini sundu.


ahaber.com.tr


Giriş Tarihi: 05.06.2024 07:37
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 07:37










TBMM’deki temaslarında iktidar ve muhalefet partilerinden destek gören Evcimik’ın çözüm önerilerinin başında “Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde özel yetiştirilmiş personelden oluşan ve sadece hayvanları korunmasına odaklanmış özel ve özerk bir birim kurularak kısırlaştırma, denetim işleminin yapılması” konusu geldi.











Belediyelerin hayvanların kısırlaştırılması dahil popülasyonunun kontrol altına alınması konusunda görevlerini yerine getiremeyeceklerinin görüldüğünü belirten Evcimik, sokak hayvanları popülasyonunun artmasındaki en önemli faktör olan “üretim çiftliklerinin” kapatılmasını istedi.











Evcimik; köpek ticaretinin sıkı denetimi, ruhsat verilmemesi, köpeklerin yüksek operasyonel kabiliyetlerle kısırlaştırılmaları, yakalanamayan köpekler için medikal kastrasyon yöntemi kullanılmasını da önerdi.











Evcimik, “Ayrıca, ülke genelindeki üretim çiftlikleri internet üzerinden köpek ticareti köylünün elindeki hayvanlara müdahale edilemeyip kısırlaştırma dahi yapılamaması petshop ticareti, yurtdışından kaçak giriş önlenmediği sürece sürekli doğurtulup üretilecek ve sonrasında da öldürülecek tutsak edilecek para harcanacak bir sistem ile karşı karşıya kaldığımız kesindir. O nedenle kısırlaştırma ve sahiplendirme hızı üretim hızının çok altında kalmaktadır” dedi.











DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLİRİZSabah’a konuşan Evcimik mevcut yasanın uygulanmaması, belediyelerin görevlerini yerine getirmemesi, cezalarının etkili olmaması, ve gerekli yatırımların yapılmamasına dikkat çekerek, “O nedenle bu sorunu yaşıyoruz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir