Başkan Erdoğan: AB’ye tam üyelik stratejik hedefimiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, basın toplantısında yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi.

Başkan Erdoğan: AB’ye tam üyelik stratejik hedefimiz

“YENİ YOL HARİTASI BELİRLENMİŞ OLACAK”

Erdoğan, Estonya ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Karis ve heyetini Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Karis ile görüşmelerinde Türkiye-Estonya ilişkilerini geliştirme yönündeki ortak iradeyi teyit ettiklerini dile getiren Erdoğan, görüşmelerde, bu istikamette atılacak müşterek adımları ele aldıklarını aktardı.

Türkiye ve Estonya’nın her alanda işbirliğini ilerletme potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, “429 milyon dolara ulaşan ticaret hacmimizi ve karşılıklı yatırımlarımızı daha da arttırabiliriz.” dedi.

Erdoğan, geçen yıl tesis edilen Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesinin ilk toplantısını en kısa zamanda Türkiye’de gerçekleştirileceğini ifade ederek, bu toplantı ile ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından yeni bir yol haritasının da belirlenmiş olacağını söyledi.

NATO müttefikleri olarak, savunma sanayi alanında tesis edilen mevcut işbirliğini ilave somut projelerle geliştirebileceklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bilim ve teknolojiden, eğitim, kültür ve turizme uzanan geniş bir yelpazede ilişkilerimizin çeşitlendirilmesini, işbirliğimizin geleceğine yapacağımız önemli yatırımlar olarak addediyoruz. Dijital dönüşüm, dijital uygulamalar ve siber savunma konularında Estonya dünyada önemli bir konuma sahip. Görüşmelerimizde bu alanda sahip olduğumuz tecrübelerin paylaşımı üzerinde de durduk. Yakın ikili ilişkilerimizin ve NATO bünyesindeki dayanışmamızın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inanıyorum.”

devlet personel alımı kamu personel alımı gelirevin kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı personel alımı enmo.me polovna auta kupavina auta prodaja auta windows 10 lisans windows 10 satın al windows 11 lisans postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al countertops countertop jojobet , jojobet giriş , jojobet güncel giriş bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap jetfilmizle jetfilm bizial