Sosyal

Bayram ikramiyelerinde kritik detay! Sadece emekliler değil onlar da yararlanabilecek




Milyonlarca emeklinin merakla beklediği tarihi Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Emeklilere bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan’da ödenecek. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’sini alana 1.500 TL yatacak. İş göremezlik geliri alana da ikramiye var. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de ikramiye alabiliyor.


Sabah


Giriş Tarihi: 18.03.2024 06:59
Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 06:59










Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye çıkarılan emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağı müjdesini verdi.











Peki emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak? Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi var mı? İş kazası geçirenler de yararlanabiliyor mu?











İşte bayram ikramiyesiyle ilgili merak edilenler…











EYT’LİLER ALABİLİYOR MU?
Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar yararlanacak.











Emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT’liler de Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir