Bugün İstanbulda Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak? Diyanet Cuma Vakitleri (Ankara, İzmir, Bursa)
KAYNAKCnnturk.comDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan namaz vakitleri ile Cuma namazı saatleri netlik kazandı. Müslümanlar için önemli bir ibadet olan Cuma namazı, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren bir gün olarak her hafta büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Camilerde topluca kılınan bu anlamlı namaz öncesinde, birçok kişi “Cuma namazı saat kaçta?” sorusunu merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her il için güncellenen namaz vakitleri, vatandaşların planlamalarına rehberlik ediyor.24 OCAK CUMA NAMAZI SAATLERİİSTANBUL CUMA SAATİ 13:21ANKARA CUMA VAKTİ 13:06İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ 13:28BURSA CUMA NAMAZI SAATİ 13:21Tüm iller için cuma namazı saatlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri sayfasından öğrenebilirsiniz.DİYANET İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ Bu Haftanın Cuma Hutbe Konusu Ne? 24 Ocak 2025 Diyanet Cuma Hutbesi PDF, Tam Metni Cuma namazı, İslam’da toplumsal dayanışmayı ve kardeşlik bağlarını güçlendiren özel bir ibadettir. Müslümanlar için büyük önem taşıyan bu namazla ilgili birçok ayet ve hadis bulunmaktadır. İşte Cuma namazının önemi ve faziletine dair bazı hadisler:Cuma Namazının Önemi ve FaziletleriKur’an-ı Kerim’de Cuma Namazı: Allah Teâlâ, Cuma suresi 9. ayette şöyle buyurur:“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”Bu ayet, Cuma namazının Müslümanlar için bir farz ibadet olduğunu açıkça belirtir.Cuma Namazının Günahları Affettirmesi: Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:“Kim güzelce abdest alır, Cuma namazına gider, hutbeyi dinler ve sükûnet içinde kalırsa, iki Cuma arasındaki küçük günahları bağışlanır.”
(Müslim, Cuma, 27)Cuma Günü ve Namazının Fazileti: Peygamber Efendimiz, Cuma gününü şöyle tanımlar:“Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı.”
(Müslim, Cuma, 18)Cuma Namazını Terk Etmenin Uyarısı: Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:“Kim Cuma namazını üç kez ihmal eder ve terk ederse, Allah onun kalbini mühürler.”
(Tirmizî, Salât, 358)Cuma Namazının ŞartlarıCuma namazı, erkeklere farz olan bir ibadettir. Kadınlar için farz olmasa da, kılmak isterlerse sevap kazanırlar.Namazın topluca kılınması, hutbenin okunması ve vakit şartları gibi kuralları bulunmaktadır.Namazdan önce gusül almak, temiz giyinmek ve güzel kokular sürmek sünnettir.Peygamber Efendimiz bu konuda şöyle buyurmuştur:“Her kim Cuma günü gusleder, güzelce temizlenir ve Cuma namazına giderse, attığı her adım için bir yıl oruç tutmuş ve namaz kılmış gibi sevap kazanır.”
(Tirmizî, Cuma, 357) ANLAMLI CUMA MESAJLARI RESİMLİ 2025: Dualı, Ayetli, En Güzel Hayırlı Cumalar Mesajları ve Sözleri…