Bulgur pilavına lezzet katan öneri. Sivas’ta ustalar böyle pişirince lezzeti artıyor
Sivas usulü etli bulgur pilavı herkesi hayran bırakıyor. İşte o tarif
Bulgur pilavına lezzet katan öneri, Sivas mutfağının ustaları tarafından sunulmaktadır. Bu öneri, etli bulgur pilavının lezzetini artırmak için kullanılan bir tariftir. Sivas mutfağının uzmanları tarafından yapılan bu tarif, bulgur pilavına eşsiz bir lezzet katmaktadır. Ustaların bu tarifle bulgur pilavını pişirmesi, yemeğin lezzetini artırmaktadır. Bu öneri, bulgur pilavı tarifine farklı bir lezzet katmak isteyenler için harika bir seçenektir.Etli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
200 gram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
SuEtli Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede 35-40 dakika kadar haşlayalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla beraber pilav tenceresine alıp kavuralım.
Pembeleşmeye yakın haşlanan etleri tencereye ekleyelim.
Bir iki çevirdikten sonra tereyağını ilave edelim.
Yağ eriyince bulguru ekleyelim.
Et suyundan pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar pilavın üzerine dökelim.(suyu kontrollü koyunuz.)
Tuzunu da ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun:)Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, youtube.comAyva kabuklarını kaynatıp içine limon suyu sıkarsanız bakın ne oluyor?Sardunyaların çiçek açmasını sağlayan tüyo! Asla solma sorunu da olmuyorYufka hamuruna ekleyin yufka zar gibi açılıyor ve asla yırtılmıyor! Börekçilerin sırrıymış