Sosyal

Byklere kafa tutacak bir oyunumuz var



UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu rvan manda Grcistan ekibi Iberia Tiflis’i 2-0 malup ederek play-off turuna ykselen RAMS Baakehir’in deneyimli oyuncularndan mer Ali ahiner, turnuvada lig aamasna kalmak istediklerini syledi.Baakehir Fatih Terim Stad’nda oynanan karlamann ardndan AA muhabirinin sorularn yantlayan ahiner, “Oyun genelinde stndk. Grcistan’daki 1-0’lk avantajmz koruma adna deil, bir an nce skoru alma adna ilk yarda ciddi ataklar gelitirdik. lk yarda pozisyonlar yakaladk ama deerlendiremedik. kinci yarnn banda attmz gol ve sonrasnda Pelkas’n harika gol vard. Daha farkl da olabilirdi. ki mata da oyunun hakimi Baakehir’di, sonuca gitmesini de bildik. Tm takm arkadalarm tebrik ediyorum.” ifadelerini kulland.ahiner, play-off turunda kar karya gelecekleri rlanda ekibi St. Patrick’s hakknda ise yle konutu:”St. Patrick’s ile eletik. Hedefimiz yeni formatyla oynanacak Konferans Ligi’nde lig aamasna kalabilmek. Bunu yapabilecek gte ve kalitedeyiz. Hem kulbmzn hem de bakanmzn vizyonu da bu ynde. Takm da bunu baarabilecek kalitede. Oynadmz iki eleme manda da bunu ok net hissettirdik. Umarm lig aamasna kalabiliriz. Ada takmlar fizik olarak her zaman kaliteli oluyorlar. Biz de ona gre hazrlanacaz, daha sert bir ma bizi bekliyor. lk iki turda olduu gibi istediimiz oyunu sahaya yansttmzda lig aamasna kalacamz dnyorum. Bu anlamda tecrbemiz ve kalitemiz var. Tabii ki kolay olmayacak, zor olacak, oyun gcmzle birlikte inallah bu zoru kolaya evireceiz.””TAKIM REKABET SALADIIMIZ N HERKES MUTLU”
ahiner, teknik direktr ada Atan’n ligde ve Avrupa’da kadroda yapt deiikliklerle ilgili olarak, “Gayet normal, bazen sol bek bazen sa bek uzun sredir bu rotasyonlar iinde oluyoruz. Hocamzn saha iiyle ilgili farkl dnceleri oluyor. Burada ok kaliteli bir kadro var, bazen niye bu oynuyor dediiniz oyuncunun yerine farkl bir oyuncu da kulbeden gelebiliyor. Hocamz da syledi 3-4 transferle birlikte bu kalite daha da artacak. Olmas gereken de bu. Baakehir hem ligde ilk 4 iin hem de Avrupa’da ilerlemek ve lke puanna katk salama adna bu yatrmlar yapyor hem de ciddi bir kadro kuruyor. Hem rotasyon, dier taraftan da oynayabilecek kalitede kenarda oyuncular var. Rekabet olunca baar da geliyor. Hocamz adaletli bir ekilde bunu salyor. Takm ii rekabeti saladmz iin herkes mutlu. Hepimiz performansmz yukarya ekiyoruz.” deerlendirmesinde bulundu.mer Ali ahiner, ada Atan’n kendisine farkl mevkilerde grev verdiinin hatrlatlmas zerine, “Saha iinde olduum her pozisyonda rahat hissediyorum, niye burada oynuyorum dediim olmad. Sezon bandan bu yana sol bek gibi oynuyorum, hocamzn farkl sistem denemeleri var, top bizdeyken orta sahaya geip oyun kurucu gibi oynuyorum. Top rakipteyken sol beke gelip oradaki adamm alyorum. Bu dzenden keyif alyorum. nk oyun iindeki rotasyonla rakibin dengesini bozup, topun oyunda kalma sresini arttryoruz. Bu sonuca da yansyor. Geen senenin ikinci devresinden itibaren ciddi bir ykseliimiz var, bunu bu seneye de tadk. zerine koyarak devam etmemiz gerekiyor.” eklinde konutu.”u an ligi kenara brakyoruz, Avrupa’ya ciddi nem veriyoruz demek doru olmaz. Avrupa’y yakalamak ligden geiyor. Sadece u an yzde 51’e 49 diyebilirim.” szlerini kullanan ahiner, “Bu ok normal. Ligin henz bandayz, baz noktalar zamanla yerine oturacaktr. Gidecek uzun bir yolumuz var. Ligde de ciddi bir yarn iinde olacaz. Baakehir ligdeki her takma kafa tutmu, yukarda pozisyonunu alm kaliteli bir takm. Bunu devam ettirmek en byk arzumuz.” ifadelerini kulland.”BYKLERE KAFA TUTACAK BR OYUNUMUZ VAR”
Trendyol Sper Lig’deki yara da deinen ahiner, “Sper Lig’de ok ciddi kadrolar kuruldu, ok kaliteli isimler geldi ama Baakehir adna konuacak olursam bizim de ok gl bir oyunumuz var. Byklere kafa tutacak bir oyunumuz var. Gelen isimlerle alakal unu syleyebilirim, ligimizin kalitesi ve marka deeri artyor. nemli isimler geliyor. Baakehir de oyun gcyle birlikte onlara kar koymaya ve yarn iinde olmaya alacaktr.” dedi.ahiner, teknik direktr ada Atan’ farkl klan zelliklerin sorulmas zerine ise unlar kaydetti:”Oyun dzeni ok farkl. Saha iinde oyuncularla oynamaktan, uygulamaktan zevk alyor. ok farkl bir dizilile oynuyoruz. Sol bekin orta sahaya getii, bazen sa beki gnderip sol beki arkada braktmz dzen oluyor. La Fiorita malarnda benim tarafmdan ledik, Kemen tarafndan orta sahaya girdik. Rakibin basksna durumuna gre srekli taktik deitiriyoruz. nemli olan oyuncu grubunun buna karlk verebilmesi. Hoca bize bunlar gsteriyor ki biz de karln veriyoruz. Gayet gzel ve baarl gidiyor. Umarm bu devam eder. En nemlisi biz bu oyundan saha iinde keyif alyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir