Çayı tuzlu içiyorsanız dikkat! Kimyager sonunda sebebini açıkladı! İşte bilimsel sırrı, bekleyen tehlike!
Francl, yazdığı “Çayın Kimyası” kitabında bu tarife yer veriyor ve insanların önyargılı davranmamasını umut ediyor. Kimyager, çaya çok az miktarda tuz eklemenin şeker eklemek gibi olmayacağını, içenlerin tuz tadını almayacağını söylüyor. Sodyum iyonlarının acılığı azaltma etkisi, çay severlere farklı bir deneyim sunabilir. Tuzlu çay, sadece geleneksel çay içme alışkanlıklarını sorgulamakla kalmayıp, aynı zamanda bilimsel merakın tadını çıkarmak için ilginç bir yol olabilir. Kimyager, tuzlu çay meselesinin bu kadar ileri gidebileceğini öngöremedi Uluslararası arenada yaşanan olayların ardından Francl, bilimin çay tutkunlarının yaşantısına getirdiği bu küçük dokunuşun, büyük bir çay fırtınasına dönüşmesine şaşkın.