Sosyal

CHP’li belediye başkanlarından ‘yasa’ isyanı!

CHP’li Belediyeler Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkın oyları ile ülkenin geleceğine yön veren milletvekillerinin özgür iradesini yok saydı. Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilir edilmez İzmir’de CHP’li Belediye Başkanları apar topar kamera karşısına geçip art arda tepki mesajları yayınladı. Geçtiğimiz günlerde makam koltuğuna oturttuğu köpek ile gündem olan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de yayınladığı video mesajla Çeşme Belediyesi olarak yasayı uygulamayacaklarını açıkladı. CHP’li belediye başkanlarının yasayı uygulamayacaklarını açıklaması büyük tepki topladı.

İzmir’de CHP’li belediyeler, Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkı temsil eden vekillerin iradesini yok saydı. Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM’de onaylanır onaylanmaz İzmir’de CHP’li Belediye Başkanları kamera karşısına geçip sosyal medya hesaplarından art arda yasaya tepki mesajları yayınladı.

ÇEŞME’DE YASAYI UYGULAMAYACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde makam koltuğuna oturttuğu köpek ile gündem olan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de tepki gösterenler arasındaki yerini aldı. Denizli, Çeşme Belediyesi olarak sokak hayvanları yasasını uygulamayacaklarını açıkladı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeyi kucağına aldığı süs köpeği ile protesto etti.

AYVALI TEPKİ GÖSTERDİ

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin açıklamalarına AK Parti MKYK üyesi ve Tanıtım medya başkan yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından Lal Denizli’nin video mesajını paylaşan Ayvalı, altına da: “Yeni Anayasa tartışmaları olduğunda Özgür Özel, “Yeni anayasadan önce iktidarın mevcut anayasaya uyması, mevcut yasalara riayet etmesi gerektiğini” söylüyordu. Şimdi ise kendi belediye başkanları TBMM’de halkın temsilcileri eliyle çıkan kanunu uygulamayacaklarını açıklıyor.” ifadelerine yer verdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LAL DENİZLİ

“Hayvan haklarıyla hiçbir alakası olmayan bu yasanın çıkış şeklini kınıyorum. Hiçbir ortak akla yer vermeyen, asla hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının görüşlerini dinlemeyen, onların hiçbir görüşüne yer vermeyen tek taraflı yapılmış bu yasayı kabul etmemiz mümkün değil. Bizler CHP’li belediyeler olarak bu suça ortak olmayacağız.”

KONAK BELEDİYE BAŞKANI NİLÜFER ÇINARLI MUTLU

“Sosyal demokrat belediye başkanları olarak ölüm yasasını uygulamayacağız. Katliam yasasına hayır diyoruz. Can dostlarımızı yaşatacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir