Çip teknolojisinin ham maddesiyle oyun değiştirici ülke olacağız! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Berat Albayrak’a övgü

0

“Gabar’da günde 47 bin varil petrol üretiyoruz. Geçmişte gidilemeyen, terörle engellenmiş coğrafyalarda bugün 3 bine yakın gencimize istihdam sağlanıyor. 2020’de dünyadaki en büyük deniz keşfini yaptık. ‘Yapılamaz, aranamaz’ dediler. Çok şükür o gazı biz aradık. Karadeniz’de deniz derinliğinin 2 kilometreden fazla olduğu bir lokasyonda gazı bulduk, kıyıdan 170 kilometre mesafeden taşıdık, bugün yaklaşık 2.6 milyon hanede kullanılır hale geldi. 6 milyon metreküp günlük üretimle o sahayı çalıştırıyoruz.”

Bigadiç’te Eti Maden’in Bor Granül Fabrikası’nın açılışında konuşan Bayraktar, “Maden çeşitliliğinde dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasındayız. Önümüzdeki süreçte bu rezervleri hızlı şekilde ekonomiye katmamız, sanayimizi geliştirmemiz, daha fazla nihai ürün üretmemiz, katma değerli madencilik anlayışı ile hareket etmemiz gerek. Bu tesisle gübre katkı maddesi üreteceğiz” dedi.

BERAT ALBAYRAK’IN POLİTİKALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’e de önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Berat Albayrak’ın ortaya koyduğu politikalara dikkat çekti.

Albayrak, şu sözleri kullandı:

“2016 yılından sonra Berat Bey’in (Albayrak) ortaya koyduğu bir politika vardı. Onun içerisinde bizim en çok zorlandığımız şey, zihinlerdeki ‘Biz bunu yapabilir miyiz?’ bakış açısıydı. Çok şükür biz onu başardık. Bütün bunların yapılabilmesinin arkasında çok güçlü bir siyasi irade ve çok güçlü bir lider var. 1.5-2 yıl süren hükümetlerle bunu yapma ihtimaliniz yok. Gabar’ı terörden temizlemeseydik, Kuzey Irak’ta askerimiz olmasaydı faaliyetlerimiz kesintisiz bir şekilde sürmezdi.”


AKDENİZ’DE AB YAPTIRIMI

“Mart 2016 bizim Akdeniz’le ilgili toplantı yaptığımız ilk tarihtir. Akdeniz’de biz bir metre sondaj yapamazdık. Örtülü olan-olmayan yaptırımlarla Akdeniz’de ilk lokasyonu bitirdik. Lokasyonumuzu değiştirdiğimiz anda herkes bize ‘Biz gidiyoruz’ dedi. Kendi başkentlerinden, kendi dışişleri bakanlıklarından aldıkları telefonlarla bizi terk eden yabancı şirketler oldu. Türkiye Petrolleri’nde bizim hâlâ iki arkadaşımız Avrupa Birliği’nin yaptırım listesinde. Bu süreç böyle bir süreçti ama hamdolsun hallettik.”

9 DERİN DENİZ SONDAJI

“Türkiye’nin dışa bağımlılıktaki en önemli iki kalemi petrol ve doğalgaz. Biz farklı bir bakış açısıyla bunları aramalıyız dedik ve denizlerimize yoğunlaştık. 2016’dan başlayarak Türkiye şu an dünyanın en modern filolarından birisini oluşturdu. Biz o dönem bu gemileri çok uygun şartlarda aldık. İlk arama kampanyamızın en önemli yeri Akdeniz’di. 9 derin deniz sondajı yaptık. Akdeniz’de aramaya başladığımızda beraber çalıştığımız servis şirketlerinin birçoğu bizi terk etti. Yani gemilerimiz olmasaydı biz sondaj yapamazdık.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.