Sosyal

Cumhuriyetilerden Biden’a istifa ars



Biden’n yartan ekilmesi zerine Cumhuriyeti ve Demokratlardan ilk tepkileri gelmeye balad.ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Bakan Cumhuriyeti Mike Johnson, X hesabndan yapt paylamda, Demokrat Partinin, adayn seime 100 gn kala seimlerden kardn yazd.Johnson, “Joe Biden, Bakanla aday olmaya uygun deilse, Bakan olarak hizmet etmeye de uygun deildir. Derhal grevinden istifa etmelidir.” ifadelerini kulland.Biden’n adaylktan ekilme kararnn hemen ardndan kendi yerine aday gsterdii yardmcs Kamala Harris’i de eletiren Johnson, “Biden ynetiminin feci politika baarszlklarnn ortak sahibi olan Harris ile partinin gelecei artk daha iyi deil.” ifadesini kulland.Temsilciler Meclisi ounluk Lideri Cumhuriyeti Steve Scalise de Biden’n adaylktan ekilmesi hakknda Demokrat Parti st ynetimini eletirdi.Scalise, X hesabndan, “Demokrat parti patronlar kendi semenlerine kesinlikle sayg duymadklarn kantladlar. Bakalarna demokrasi hakknda ders verdikten sonra, kendi semenlerinin 14 milyonunun birincil tercihini pe atarak Joe Biden’ listeden kardlar.” aklamasnda bulundu.
Florida’nn Cumhuriyeti Senatr Rick Scott da X hesabndan Johnson’n arsna katlarak “Joe Biden yeniden aday olamazsa, nmzdeki alt ay boyunca bakanlk grevini srdremeyecek ve bugn istifa etmesi gerekiyor.” ifadesine yer verdi.- “SONSUZA KADAR MNNETTARIZ”
Senato ounluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Biden’n yartan ekilmesi zerine X hesabndan yapt paylamda, Biden’n harika bir bakan, lider ve insan olduunu belirtti.Schumer, “Karar elbette kolay olmad ama bir kez daha lkesini, partisini ve geleceimizi n planda tuttu. Joe, bugn, senin gerek bir vatansever ve byk bir Amerikal olduunu gsteriyor.” ifadelerini kulland.Temsilciler Meclisi Aznlk Lideri Demokrat Hakeem Jeffries de X hesabndan yapt aklamada, Biden’n ABD tarihinin en baarl bakanlarndan biri olduunu belirterek “Biden’n liderliinde bugn lke daha iyi konumda. Sonsuza kadar minnettarz.” deerlendirmesinde bulundu.Biden, bugn X hesabndan paylat mektupta “Tekrar seim iin yarma niyetindeydim ancak partim ve lkem adna geri ekilmenin en dorusu olacana karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece bakanlk grevlerime odaklanacam.” ifadeleriyle yartan ekildiini duyurmutu.Daha sonra sosyal medya hesabndan yapt paylamda Biden, yerine gelecek isim olarak Harris’i gstermi ve kendisine destek verdiini belirmiti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir