Sosyal

DEM Parti’nin kongresinde skandal görüntüler! Teröristbaşının sloganları atıldı

BAKAN TUNÇ AÇIKLADI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Diyarbakır’da DEM Parti tarafından düzenlenen kongrede ‘suç ve suçluyu övme’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarını işlediği tespit edilen şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldığını ve gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “24 Aralık 2023 günü DEM Parti tarafından ‘Gençlik Meclisi 1’inci Olağan Kongresi’ adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak ‘suç ve suçluyu övme’, ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir” dedi.


24.12.2023 günü DEM Parti tarafından “Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi” adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak “suç ve suçluyu övme”, “terör örgütü propagandası yapma” suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında…
— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) December 24, 2023

42 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 24 Aralık 2023 tarihinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı’nca düzenlenen Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan polise taş atan ve mukavemette bulunan 42 şahıs gözaltına alındı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN ZİYARETİ AKILLARA GELDİ

Türkiye şehitlerini uğurlarken DEM Parti’nin kongresinden gelen skandal görüntülere CHP kanadı sessiz kalacak gibi duruyor.

Özgür Özel geçtiğimiz günlerde yerel seçimler için ittifak arayışına çıkarak, DEM Parti’nn kapısını çaldı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir