Diyanet leri Bakan Erba: Var gcmzle alyoruz



Diyanet leri Bakanlndan yaplan aklamaya gre, 2024 Yl Hac Organizasyonuna ilikin temaslarda bulunmak zere Suudi Arabistan’da bulunan Erba, Mekke’de yapt aklamada, Hac ve Umre Bakan Dr. Tevfik er-Rabia ile dn Cidde’de imzaladklar protokoln hayrl sonulara vesile olmasn temenni etti.Erba, hac ve umre organizasyonunun, kapsaml planlama, byk tecrbe ve zverili alma gerektirdiini ifade ederek, unlar kaydetti:
“Trkiye Cumhuriyeti olarak bizler, hac ve umre hizmetlerinde nemli bir tecrbeye sahibiz. Hem lkemizde hem de kutsal beldelerde gl bir organizasyon amz var. Bununla birlikte haclarmza ve umrecilerimize daha iyi hizmet verebilmek iin kendimizi her yl yenilemenin, hizmet imkanlarmz daha da gelitirmenin gayreti ierisindeyiz.” Hac organizasyonunun baarya ulamasnda, lkeler arasndaki koordinasyonun nemli pay olduunu vurgulayan Bakan Erba, “Bu anlamda lkemiz ile Suudi Arabistan’n kurumlar arasndaki doru, salkl ve gl iletiimin varl memnuniyet vericidir. Gerekletirdiimiz btn toplantlarda iki lke arasndaki bu tarihi ban ve gl iletiimin yansmalarn gryoruz.” deerlendirmesinde bulundu.- “KONTENJANIN ARTIRILMASI TALEBNDE BULUNDUK”
Erba, Bakan Tevfik er-Rabia ile grmede, geen ylki hac organizasyonunu deerlendirdiklerini, evval ayndan bu yana devam eden umre organizasyonlarn ve 2024 Yl Hac Organizasyonu hazrlklarn da mzakere ettiklerini aktard.Grmede ayrca, hac kotasnn slam lkelerinin nfusuna gre gncellenmesini ve zellikle Trkiye’nin 83 bin 430 olarak belirlenen kontenjannn artrlmasn talep ettiklerini aktaran Erba, 2024 hacc iin kesin kayt hakk elde edenlerin ilemlerinin devam ettiini hatrlatt.Diyanet leri Bakan Erba, “Vatandalarmz kaytlarn e-Devlet zerinden kendileri yapabildikleri gibi, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonunu tercih edenler mftlklerimiz araclyla, acente organizasyonunu tercih edenler de Diyanet leri Bakanl ile szlemesi bulunan herhangi bir irkete gidip kaytlarn yaptrabilmektedirler.” ifadesini kulland.- “KAYIT LEMLER TAMAMLANAN HACI ADAYLARININ ETMNE BALANACAK”
Hac yolculuunu bir eitim ve irat frsat olarak grdklerini syleyen Erba, yle devam etti:”Vatandalarmzn ibadetlerini hakkyla yerine getirebilmeleri ve bu frsat en ideal ekilde deerlendirebilmeleri iin var gcmzle alyoruz. Hac organizasyonunda grev alacak din grevlilerinin ve kadn irat grevlilerinin belirlenmesi iin personel snavlarn tamamladk. Rahman’n misafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek iin organizasyonda grev alacak personelimize ynelik eitimler yapacaz. Haclarmza salk hizmeti sunacak personelin ve destek hizmetlerini gerekletirecek grevlilerin tespit edilme sreci de devam etmektedir. nallah, personel snavlar ve eitimlerinin ardndan, kayt ilemleri tamamlanan hac adaylarmzn eitimlerine balanacaktr.Bu kapsamda, hem grevli personelimize hem de hac adaylarmza datlacak kitap ve materyallerin basm tamamlanarak hazr hale getirilmitir. Ayn zamanda dijital olarak hazrladmz eitici videolar ve animasyonlar, hac adaylarmzn eitimlerine ciddi destek olacaktr.”Alannda uzman tecrbeli hocalar tarafndan verilecek eitimlerin, hac ibadetiyle ilgili teorik bilginin yan sra haccn farz, vacip, snnet ve adabna dair uygulamalar da ierdiini belirten Erba, “Yz yze gerekletirilecek olan hac eitimleri, bakanlmzn ve il mftlklerimizin evrim ii toplantlaryla da glendirilecektir.” ifadesini kulland.Hac adaylarnn eitimlerini son derece nemsediklerini vurgulayan Erba, “Zira mrde bir defa yaplan bu esiz ibadeti hakkyla ifa edebilmek iin btn boyutlaryla renmek, anlamak ve hissetmek gerekmektedir. Bu bakmdan gerek hac adaylarmzn gerekse onlara hizmet edecek personelimizin, gerekletireceimiz eitimlerden azami derecede istifade etmelerini tavsiye ediyorum.” deerlendirmesini yapt.

devlet personel alımı kamu personel alımı gelirevin kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı personel alımı enmo.me polovna auta kupavina auta prodaja auta windows 10 lisans windows 10 satın al windows 11 lisans postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al countertops countertop jojobet , jojobet giriş , jojobet güncel giriş bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap jetfilmizle jetfilm bizial