Sosyal

Dr. Suat Günsel Camii Fotoğraf Yarışması’nın kazananları açıklandı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen, “Güzel Sanatlar Yıl Sonu Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin sanatçı akademisyenleri ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının imzasını taşıyan eserleri sanatseverlerle buluşturdu.

11 Ocak 2024’te açılışı yapılacak Dr. Suat Günsel Camii için düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananların eserleri ise “Dr. Suat Günsel Camii Fotoğraf Sergisi” ile sanatseverlerle buluştu.

KKTC’nin en büyük ibadet merkezi olarak 11 Ocak 2024 tarihinde ibadete açılacak olan Dr. Suat Günsel Camii için düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananları da gerçekleştirilen sergi açılışında açıklandı.

60’ın üzerinde profesyonel ve amatör fotoğraf sanatçısının 200 eserle katıldığı yarışmada 49 eser sergilenmeye değer görülürken, üç eser başarı ödülü, birer eserse jüri özel ödülü ve mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Jürinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda Tunahan Ateş, Burak Önel ve Aptullah Sayar’ın eserleri başarı ödülüne, Ayla Merttürk Jüri Özel Ödülü, Şerif Özege ise Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmaya katılan 200 eser arasından jüri değerlendirmesi ile seçilen 49 eser, Dr. Suat Günsel Camii Fotoğraf Sergisi’nde yer aldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Bu ülkenin ayakta durabilmesi için Yakın Doğu Oluşumu ve onun gibi kurumlara ihtiyacımız var. Dr. Suat Günsel Camii 11 Ocak’ta ibadete açılacak. Bu eser, Günsel Ailesi’nin bu ülkeye kattıklarının bir simgesidir. Yakın Doğu Üniversitesi bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp gelecekteki ihtiyaçları da karşılayacak şekilde yenilikçi çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu çabalar KKTC’nin varlığını sürdürmesinde önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

11 Ocak’ta açılışı gerçekleşecek olan Dr. Suat Günsel Camii’den de bahseden YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise, “Dr. Suat Günsel Camii’nin 11 Ocak’ta gerçekleşecek açılışı; Türkiye başta olmak üzere birçok Müslüman ülkeden devlet adamını bir araya getirecek, adına yaraşır bir törenle gerçekleşecek. 6 minaresi, 62 kubbesi ve 10 bin kişilik kapasitesiyle büyük bir abidevi eser olan camii, bölgemizdeki 6 minareli 6’ıncı camii olma özelliği ile tarihimizdeki yerini de alacak” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir