Sosyal

Durakta uyuyakalan kişinin parası telefonu ve kolyesini çaldı

Adana’da iş çıkışı eve gitmek için otobüs beklerken rahatsızlanan ve durakta uyuya kalan Metin Y.’nin (34), parasını, cep telefonunu ve altın kolyesini çalan İ.D. (52), önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin evinde yapılan aramada çaldığı cep telefonu ve altın kolye bulunarak sahibine teslim edildi. Sorgusunda; “Rahatsızlanıp, uzandığını fark edince yardım etmek için yanına gittim” diyen zanlı İ.D.’nin son adresi cezaevi oldu.

ÖNCE PARASINI SONRA ALTIN KOLYESİNİ

Olay, 10 Eylül’de saat 04.30 sıralarında Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. Mesaiden çıkan fabrika işçisi Metin Y., İnönü Parkı’ndaki otobüs durağında dolmuş beklerken rahatsızlanıp, banka uzanıp dinlenmek isterken kendinden geçti. Bu sırada parkta oturan İ.D., durumu fark edip Metin Y.’nin yanına gitti. Çevreyi kontrol eden İ.D., kimsenin olmadığı bir anda Metin Y.’nin cebindeki 6 bin lirayı çalıp, duraktan uzaklaştı. Bir süre sonra tekrar dönen İ.D., bu kez de Metin Y.’nin cep telefonunu ve boynundaki altın kolyeyi alıp, kaçtı.

GÜVENLİK KAMERASINI YANSIDI

Hırsızlık anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kendine geldiğinde para, telefon ve kolyesinin çalındığını fark eden Metin Y. soluğu poliste aldı. Şikayet üzerine Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip, şüphelinin kimliğini belirleyen polis, İ.D.’yi adresine yapılan baskında gözaltına aldı.

İLGİNÇ SAVUNMA

Evde yapılan aramada çalıntı cep telefonu ve altın kolye bulundu. Emniyete götürülen İ.D., ifadesinde, “Rahatsızlanıp, uzandığını fark edince yardım etmek için yanına gittim” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.D., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Cep telefonu ve altın kolye ise Metin Y.’ye teslim edildi.



Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Adana Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Adana Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir