Breaking News

Emine Erdoğan Ziroat Mirziyoyeva ile bir araya geldi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in eşi Ziroat Mirziyoyeva’yı ağırladı. Emine Erdoğan ve Mirziyoyeva’ya, Millet Kütüphanesi’ndeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak Olgunlaşma Enstitüleri tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin yer aldığı “Köklerden Gelen Miras” sergisini ziyaret eden Emine Erdoğan ve Mirziyoyeva’ya, sergi girişinde Türk kahvesi ikram edildi. Mirziyoyeva, Türk kahvesinin yapım aşamalarıyla yakından ilgilendi.

Daha sonra sergiye geçen Emine Erdoğan ve Mirziyoyeva, kendilerine eşlik eden Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Burada stantlardaki ürünleri inceleyen Mirziyoyeva’ya, Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin el emeği ürünlerinden hediye etti. Mirziyoyeva, Türk kültüründe yer alan ve tekstil ürünlerinde kullanılan tahta malzeme yardımıyla ovalayarak boyanın iyice aktarılmasıyla sağlanan tahta baskı tekniğiyle kumaş üzerine baskı yaptı.

Mirziyoyeva, Ankara sof dokumasının tezgahında dokunma izleyerek, sof kumaşından yapılan ürünlere ilgi gösterdi. Ziyaretin ardından lider eşleri Olgunlaşma Enstitülerinin öğretmenleri ile fotoğraf çektirdi.

MESNEVİ’NİN ÖZBEKÇE BASKISI HEDİYE EDİLDİ

Emine Erdoğan ve Mirziyoyeva daha sonra Fatih Sultan Mehmet Sergisini gezdi. Burada, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’dan sergiye ilişkin bilgi alan Emine Erdoğan ve Mirziyoyeva, “Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’ya Girişi” isimli tablonun önünde fotoğraf çektirdi.

Daha sonra iki lider eşi, Cihannüma Salonu’ndaki Özbek kitaplığı bölümünde, kitaplara ilişkin bilgi aldı.

Emine Erdoğan, burada bulunan kitapları inceleyen konuk lider eşi Mirziyoyeva’ya, Mevlana’nın “Mesnevi” eserinin Özbekçe baskısını verdi. Mirziyoyeva ise Millet Kütüphanesi’ne Özbekçe eserler hediye etti.

EMİNE ERDOĞAN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Emine Erdoğan, Mirziyoyeva’nın ziyaretine ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Özbekistan Devlet Başkanı’nın eşi, değerli dostum Ziroat Mirziyoyeva Hanımefendi’yi ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duydum. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, geleneklerimizin zarafetini ve sanatımızın derinliğini gözler önüne seren Köklerden Gelen Miras Sergisi’ni gezdik. Olgunlaşma Enstitülerimizin ürettiği Türk Dokuma kültürünün eşsiz parçalarını hayranlıkla inceledik. İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümüne özel hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Sergisi’nde ise büyük bir hükümdarın mirasına tanıklık etmenin heyecanını paylaştık. Kütüphanemizin kitap hazinesine hediye ettikleri çok kıymetli eserler için Ziroat Mirziyoyeva Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum. Her bir nadide kitabın, Özbekistan ile kadim dostluğumuzun bir nişanesi olarak geleceğe aktarılacağını temenni ediyorum.”

Hakkında admin

Ayrıca Bak

Meloni’nin partisinin gençlik kollarından sızan videolar ortalığı karıştırdı… ‘Yanlış eve girmişler’

Başbakan Giorgia Meloni’nin lideri olduğu aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin (FdI) gençlik kollarına mensup 2 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

devlet personel alımı kamu personel alımı jojobet gelirevin kamu personel alımı personel alımı enmo.me postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc countertops countertop
bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap windows 10 key windows 10 pro key ofis yazılımları office satın al windows lisansları windows 11 pro key windows 11 fiyat jetfilmizle jetfilm bizial seo ajansı oyun forumu