Sosyal

En az 10 puan üzerinde…


Son dakika emekli maaşı haberi… Başkan Erdoğan, “Temmuzda emekli maaşlarını masaya yatıracağız” dedi. Emekli maaşlarına nasıl bir düzenleme yapılabilir? Ne kadar artış olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bal, “Yüksek bir artış olacağını düşünüyorum” deyip rakam verdi.


ahaber.com.tr – Özel Haber


Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:09
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 15:09










Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da yaptığı konuşmada emeklilere müjde niteliğinde bir açıklamada bulundu.











“TEKRAR MASAYA YATIRACAĞIZ” Başkan Erdoğan “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” ifadelerini kullandı.











Nasıl bir düzenleme yapılabilir? Emekli maaşlarına ne kadar artış olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalardan satır başları;











FARKLI BİR DÜZENLEME Zaten ocak ve temmuz aylarında bir artış oluyor emekli maaşlarında. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada anlattığı bence biraz daha farklı bir düzenleme.











REFAH PAYI İLE BİRLİKTE ARTIŞ Burada Cumhurbaşkanımız tahminimce temmuz ayında yapılacak olan düzenlemede enflasyon rakamının daha üzerinde bir refah payı ile birlikte artıştan bahsetti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir