Sosyal

Enerjide ve madende net ihracat bir lke olmak istiyoruz



zmir’deki temaslar kapsamnda Knk retmenevi’nde STK ve sektr temsilcileriyle bir araya gelen Bayraktar, burada yapt konumada, Bakray Havzas’nn enerji ve maden alannda ok nemli bir yere sahip olduunu syledi.lkenin her yerinde ayr gzelliklerin bulunduuna dikkati eken Bayraktar, Trkiye’nin maden zenginlii asndan dnyada 8 lkeden biri olduunu belirtti.
Yenilenebilir enerji kaynaklar asndan da byk bir potansiyele sahip olduklarnn altn izen Bayraktar, 2022 ylndan itibaren bu alanda ok byk hamlelere imza atldna iaret etti.Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n ortaya koyduu vizyonla almaya devam ettiklerini syleyen Bayraktar, yle konutu:”Bizim vizyonumuz, enerjide tam bamsz hale gelecek, da bamll bitecek yeni ve daha gl bir Trkiye. Cari ak sorununu zm, enerjide dar dedii o milyarlarca dolarlk faturay bitirmi, hatta ileride enerjide ve madende net ihracat bir lke olmak istiyoruz. Trkiye Yzyl vizyonu bunu ieriyor. Bunun iin Trkiye kendi doal gazn, kendi petroln artk denizlerde, karada, Akdeniz’de, Karadeniz’de gl bir ekilde aryor. Bunu yaparken kendi gemileriyle Fatih, Yavuz, Abdlhamid Han gemileriyle dnyadaki en gelimi filoya sahip bir lke olarak bunu aryor.”
Petrolde da baml drmek iin nemli almalar yaptklarn ifade eden Bayraktar, yer altndaki zenginlikleri ekonomiye kazandracaklarn, bu sayede Trkiye’yi daha gl bir yere getireceklerini dile getirdi.Knk ve Bergama gibi Bakray Havzas’nn ok gl madenlere sahip olduunu syleyen Bayraktar, “Bata Knk’taki kardelerimiz olmak zere civardan inallah gen kardelerimize yeni bir istihdam kaps, daha da byyen bir istihdam kaps aacaz. nallah orada bir termik santral, bir kmr santrali yapma hedefimiz var. Yerli kmrmz kullanarak 700 megavatlk kuracamz bu santralle inallah 1000 kiiye daha yeni istihdam kaps sunmu olacaz.” dedi.AK Parti Genlik Kollar Genel Bakan ve zmir Milletvekili Eyyp Kadir nan da Knk’n AK Parti belediyecilii sayesinde nemli hizmetlere kavutuunu vurgulad.Yerel seimlerin nemli olduunu vurgulayan nan, zmir’in hak ettii deere ulamas iin Cumhur ttifak zmir Bykehir Belediye Bakan aday Hamza Da ve Knk Belediye Bakan aday Sami Mollaahmet’e destek istedi.Bakan Bayraktar daha sonra Polyak Eynez Enerji retim Madencilik Fabrikas’n ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir