Enginarın üretim üssü İzmir’de üreticinin hasat mesaisi arttı: Kent genelinde 8 bin dekar alanda yetiştiriliyor – Galeri
“İZMİR, TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ ENGİNAR ÜRETİM MERKEZİ” İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, AA muhabirine, enginarın yenmek için en uygun döneminin bahar ayları olduğunu, o nedenle hasadın nisan ve mayısta yoğunlaştığını söyledi. Enginarın ağırlık olarak taze tüketildiğini, dondurularak ya da salamura şeklinde de tercih edildiğini dile getiren Şahin, “İzmir, Türkiye’deki en önemli enginar üretim merkezlerinin başında yer alıyor. Sakız enginarı olarak coğrafi işaret almış, tescillenmiş bir çeşidimiz var. İzmir’de enginarın yetiştiği alanlar birbirine çok yakın alanlar. Urla, Seferihisar, Çeşme hemen hemen hepsi aynı iklim yapısına sahip. Çok yoğun el emeği isteyen bir ürün.” diye konuştu.