Enginarın üretim üssü İzmir’de üreticinin hasat mesaisi arttı: Kent genelinde 8 bin dekar alanda yetiştiriliyor – Galeri

0

“İZMİR, TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ ENGİNAR ÜRETİM MERKEZİ” İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, AA muhabirine, enginarın yenmek için en uygun döneminin bahar ayları olduğunu, o nedenle hasadın nisan ve mayısta yoğunlaştığını söyledi. Enginarın ağırlık olarak taze tüketildiğini, dondurularak ya da salamura şeklinde de tercih edildiğini dile getiren Şahin, “İzmir, Türkiye’deki en önemli enginar üretim merkezlerinin başında yer alıyor. Sakız enginarı olarak coğrafi işaret almış, tescillenmiş bir çeşidimiz var. İzmir’de enginarın yetiştiği alanlar birbirine çok yakın alanlar. Urla, Seferihisar, Çeşme hemen hemen hepsi aynı iklim yapısına sahip. Çok yoğun el emeği isteyen bir ürün.” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment
lines kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı smm panel best smm panel cheapest smm panel whey protein whey protein tozu protein tozu antalya havalimanı transfer gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz fiyatı teknoloji haberleri lines countertop jetfilmizle jetfilm bizial instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al düşmeyen takipçi satın al gerçek takipçi satın al protein tozu water extraction stresser sms onay fake numara deneme bonusu veren siteler casino siteleri deneme bonusu veren siteler bahis siteleri