Sosyal

Etin lezzetini ikiye katlıyor! Pişerken 1 tane ekleyin…

Etli Dolmalar: Etli dolmalarda defne yaprağı, dolmanın iç harcına eklenerek aromasını ve lezzetini artırır.

Sakatat Yemekleri: Sakatat yemeklerine özel bir tat katan defne yaprağı, yemeğin daha doyurucu ve lezzetli olmasını sağlar.

Yahni: Et, sebze veya balıkların yahni şeklinde pişirildiği yemeklerde defne yaprağı sıkça kullanılır.

Makarna Çeşitleri: Makarna soslarında veya içerisinde defne yaprağı kullanılarak yemeğe derin bir aroma katılır.

Deniz Mahsulleri: Deniz mahsulleri yemeklerinde de defne yaprağı tercih edilerek yemeğin lezzeti zenginleştirilir.

Not: Defne yaprağı yukarıda bahsedilen yemeklerin pişirme suyuna yahut tencerede yemeklerin en üstüne konur, pişirme işlemi bittikten sonra defne yaprakları çıkarılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir