Ezberleri adeta bozdu! Hipertansiyon hastaları için inanılmaz üretim

0

Tuzun tadının normal tuzdan ayırt edilemeyeceğini belirten Doç. Dr. Ercoşkun, “Tuzun içerisindeki sodyum miktarını yüzde 50 azaltıp geriye kalan kısmı değişik minareler ile takviye ettiğim sodyumu azaltılmış tuz dizaynı yaptım. Tuzun içerisine başlıca, potasyum klorür, magnezyum klorür, kalsiyum klorür gibi tuzları ilave ettim. İnsanlarda yoksunluğu en belirgin olan, demir, iyot, selenyum, çinko gibi mineralleri de de takviye ettim. Çok iyi bir damağa sahip değilseniz normal tuz ile farkını anlayamazsınız. Bu tuzu tükettikten sonra hipertansiyon gibi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Akrabalarım ve aileme de denettirdim. İçerisindeki sodyum içeriği yüzde 50 az olduğu için hipertansiyon hastaları rahatlıkla kullanabiliyor” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.