FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yerine kim geçecek? A Haber’de anlattı

0


FETÖ’ye yakın siteler ve yeğeni teröristbaşı Fetullah Gülen’in öldüğünü duyurdu. Peki, FETÖ ne olacak? FETÖ’nün yeni örgüt lideri kim olacak?

Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş ve gazeteci Mustafa Tanyeri, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;



CANLI ANLATIM


10:21
21 Ekim 2024


“ÇOK BÜYÜK HASAR VERECEK”

Murat Özer:  Çok güzel bir güne uyandık. Müjdeli bir gün. Sadece Türk milletinin değil emperyalizme ve siyonizme karşılık bütün dünyanın özgür halkları açısından çok kıymetli çok güzel bir gün. Çünkü ölen Pensilvanya’daki iblis sadece Türk milletine karşı düşmanlık eden bir örgüt değildi.

Bütün dünyada ABD istihbaratının aparatı olarak onun bir öncüsü olarak şövalyesi olarak göğüs göğse çarpışan teröristlerin başıydı. Gelmiş geçmiş en büyük terör örgütüydü. Ölmesi örgüt mensuplarına çok büyük hasar verecektir.

 


09:47
21 Ekim 2024


YERİNE KİM GEÇECEK?

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek: Öldüğünü önceden zaten dün akşamki A Haber yayınımızı izlerlerse Fetullah Gülen’in ağır hasta olduğunu altının bezlendiğini ölürse ne olur, Türkiye’ye getirilir mi getirilmez mi konuşmuştuk.

Bundan sonra Fetullah Gülen öldükten sonra yerine kim geçecek, nasıl bir örgüt yapılanması olacak? Biraz önce eskiden üst düzey olarak örgütte yer almış daha sonra ilişiğini kesen bir kişiyle konuştuğumda şunu diyor artık yıllardır darbeden dolayı içeride suskun kalan sesini yükseltmeyen ve sessizce bekleyen binlerce örgüt üyesi artık susmayacak muhtemelen bu konu ile ilgili hepsi konuşmaya başlayacak. Örgütte dağılma çok net bir şekilde başlayacak. Fetullah Gülen’in yerine geçmesi beklenen Suat Yıldırım diye bir molla. O da kaçak yurt dışında firari. Suat Yıldırım’ın en yaşlı örgüt üyesi olarak onun geçmesi bekleniyor.

Ama örgütü asıl yönetenler Cevdet Türkyolu. Sürekli yanında olan özel kalem müdürü olan kişi. Artık hiçbir hükmü kalmadı.

Örgütün içinde çok büyük çözülmeler olacak. İtiraflar gelecek.​ Örgüt kesinlikle dağılacak. 


09:40
21 Ekim 2024


“ABD VE AVRUPA AYAĞI OLARAK BÖLÜNEBİLİR”

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu: Devletimiz de bu konuda nihai teyidini bizimle paylaşmış durumda. Vatan topraklarının asla kabul etmeyeceği bir karakter bu. Kime hizmet ediyorsa herhalde onun topraklarında defnedilecektir.

ABD ve Avrupa ayağı olarak bu örgütün bölünme ihtimali var.

 


09:25
21 Ekim 2024


“ÖRGÜT DEVAM EDEBİLİR”

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi: Emin Pazarcı: Değişik duygular içindeyim. Bu adam ve örgütü bana çok çektirdi. İşsiz kaldım işten çıkardılar. 6 ay kadar işsiz kaldım. Pek çok operasyon çekmeye çalıştılar. Bugün Gazetesi’ni satın almıştı Akın İpek gazeteden kovdular. Tazminatımı vermediler. İyi kötü bir tazminat aldım. Ciddi mücadeleler içine girdim. O dönemde de hakkındaki fikrim belliydi. ABD’nin Türkiye’deki uç karakolu olarak görevini yapıyordu. Türkiye’yi kirletme amacıyla burada bulunan bir kişiydi kaçtı. Öldü. Bundan sonra kurtulduk mu bunu konuşmak lazım.

Eskisi kadar da güçlü olmayacaklar. Bu örgüt devam edebilir. Bir terör örgütü olarak Türkiye’ye düşman bir hareket olarak devam edecek. Bir süre daha biz bunlarla uğraşacağız gibi geliyor bana.


09:20
21 Ekim 2024


“TÜRKİYE BİR PİSLİKTEN KURTULDU”

Akademisyen Prof. Dr. Zakir Avşar: Türkiye bir pislikten kurtuldu bir baş belasından kurtuldu. Bu kısma odaklanmak lazım. Birçok nesli mahveden bir girişimin başıydı. Kendi insanımızı kendimize yabancılaştıran ve ülkemizin parasıyla insan kaynaklarıyla bir başka devlet için casusluk örgütü kuran bir kişiden bahsediyoruz.

Bu örgütün bir kıymeti kalmadı. Örgüt içerisinde yarış başlayacak rekabet başlayacak. Kalanların paylaşımı meselesi gündeme gelecek. Çok ciddi anlamda kavgaları beraberinde getirecek. Örgüt büyük bir olasılıkla çözülecek.


08:35
21 Ekim 2024


“HAİNLİK YARIŞI BAŞLAYACAK”

Ekrem Kızıltaş: Bu iddia yeğeni tarafından duyuruldu. Fetullahçı yayın organlarında doğrulandı. Son zamanlarda pek kendisiyle alakalı görüntü yayınlanıyordu. Eski video kayıtları yayınlanıyordu. Bu arada bazı görüntülerde de adeta boş boş baktığına dair şeyler vardı. Bu arada kaçırıldığı haberleri de vardı. Belki bu tedavi amaçlı yer değiştirmeler de olabilir.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GELECEĞİ AÇISINDAN NE ANLATIR?Son dönemlerde son birkaç aydır pek kendisinde olmadığı kontrolü zaten elden kaçırdığı örgüt içerisinde Mustafa Özcan ve benzeri bir takım isimlerin hakimiyet kavgasını sürdürdüğü bu kaçırma iddialarının da bu hakimiyet kavgasının bir uzantısı olduğu kontrolü tamamen terör örgütü liderinin yakınındaki bir takım isimlerin kendi ellerine aldıklarına dair çeşitli rivayetler vardı.

Kontrolün terör örgütünün diğer bazı isimleri arasında ciddi bir hakimiyet kavgası zannediyorum maddi imkanları paylaşma kavgası gücü paylaşma kavgası var.  Büyük ihtimalle bundan sonra CIA ve diğer kuruluşlar da bu işi kimin üzerinden yürüyeceği kavgası sürüyordu. Zaten kendisinde olmadığı dönemlerde başlamış olan bu kavganın ölüm doğrulandığında ki zaten onlar kendi aralarında mutlaka biliyorlardır bunu bu kavganın çok daha şiddetleneceğini ve nihai bir noktaya aralarındaki kavganın belki şimdiye kadar görülmedik bir şekilde tuhaf bir hale geleceğini söyleyebiliriz.

Bu hakimiyet kavgası şu ana kadar belli bir aşamaya ulaşmıştır. Ölümüne kadar bir takım kesimler atmaları gereken adımları atmışlardır. Bu örgütün iplerini tutan güç CIA de muhataplarının sağlık durumunu gidişatını bu işin geleceğini ciddi şekilde hesap ettikleri için örgüte sağladıkları büyük miktarda paranın kim tarafından yönetilmesi gerektiğini falan bu işi saplama bağlamışlardır.

Kendi aralarında hainlik yarışı çekişmesi başlayacaktır.

Bunların hala aramızda olduğu hatta belki bir takım devlet kurumlarında falan oldukları da kesin. Buradan hareketle örgütün yeni yapılanması ölüm sonrası yeniden yapılanmasında tekrar bu işin tepe noktasında olmayı ele alacak kişinin yine sağda solda girişimlerde bulunacağı açık.


08:30
21 Ekim 2024


“ABD GÖZDEN ÇIKARDI”

ÇÖKÜŞ BAŞLADI

8.30 Gazeteci Mustafa Tanyeri: Fetullah Gülen tek başına yola çıkmış birisi değil. Planlanmış kurgulanmış ve içerisinde özellikle Amerikan gizli servisinin olduğu bir hazırlıktan bahsediyoruz. Onun desteğiyle dünyanın birçok ülkesinde özellikle eğitim adı altında faaliyetler yapıldı. Bunun toplam boyutunu bilemiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bu örgütte ciddi bir çöküş başladı. Şu an örgütün içerisinde çok büyük kavgalar var. Bölünmeler var.

Gülen ve etrafındaki ilk halka diyebileceğimiz insanların birçok olaya şahit olduğunu onlarda bir takım özel bilgilerin olduğunu düşünüyorum. Gülen’i teslim etmediyse bu ilk halkayı da teslim etmeyecektir ABD. Kendi adamları olduğu için iade olacağını düşünmüyorum.

Fetullah Gülen’in bir koruma altında olduğunu biliyoruz ama diğerleri için ben aynı şekilde bir koruma olduğunu düşünmüyorum. Onlar aslında farklı farklı yerlerde hepsi de yakın eyaletlerde değil. Bunlar sıradan bir hayat yaşıyormuş görünümündeler.

Kendisine bir anlamda genel sekreterlik yapan veya her türlü işini gören çok yakındaki yeğeniyle evli Cevdet Türkyolu bu işleri organize ediyor. Bir anlamda Gülen’i de saklamaya çalışan bir adam olarak şikayetler vardı. Burada diğerleri için devlet koruması olduğunu düşünmüyorum. En yakındaki insanların da ABD devletinin organizasyonları tarafından koruma sağlanacağını düşünmüyorum. Bana göre ABD’nin son dönemde özellikle 15 Temmuz’dan sonra bu darbenin başarısız olmasından sonra ben Fetullah Gülen’i gözden çıkardığını ama bugüne kadar ki ilişkiler doğrultusunda Türkiye’ye iade edilmediğini ve ABD’nin artık onun üzerine bir hesap yapmadığını düşünenlerdenim.

Bu kimseleri ABD’nin asla kullanacağını düşünmüyorum.

Amerika da gözden çıkardı bu örgütü artık ABD’nin de herhangi bir şekilde bu kalan üyelerin içerisinden bir lider çıkarma gibi bir çabasının olmayacağına kesinlikle inanıyorum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment