Fındık kabukları neden çöpe atılmamalı? Fındık kabuklarını kaynatıp içerseniz o sorunu önlüyor
Fındık kabuklarıyla ilgili bilmeniz gereken pratik bilgi
Fındık kabukları, atık olarak düşünülen bir malzeme olabilir. Ancak fındık kabuklarını çöpe atmak yerine tekrar kullanmanın birçok faydası bulunmaktadır.Bu basit yöntemle atık miktarını azaltarak daha sağlıklı ve temiz bir çevre oluşturabiliriz. Unutmayalım ki küçük adımlar, büyük değişiklikler yaratabilir.Ensonhaber.com’daki bilgilere göre; Belki de fındık kabuklarını yıllardır göz ardı etmişsinizdir.Ancak herkesin atladığı bir şey var. Faydasını öğrenince bir daha fındık kabuklarını çöpe atmayacaksınız.Öncelikle, fındık kabukları içerdikleri antioksidanlar sayesinde cilt sağlığınızı desteklerler.
Antioksidanlar, cildinizi serbest radikallerin zararlarından korur ve genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.Üstelik, fındık kabuklarının ciltteki iltihaplanmayı azalttığı ve akne gibi cilt sorunlarını hafiflettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Peki kaynatılıp içildiğinde bakın ne faydalar sağlıyor…
Günde iki fincan içinKış aylarında sıkça rastlanan nezle ve grip gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için çözüm ararken, belki de mutfak dolabınızın bir köşesinde bulunan fındık kabuklarını göz ardı ediyorsunuz.Fındık kabuğu kaynatılıp suyu içildiğinde, nezle ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelebileceği söyleniyor.Üstelik, öksürüğü kesmeye ve sıtma ile sara gibi hastalıklarla mücadele etmeye yardımcı olabilir.