Sosyal

Galatasaray – Kayserispor maçında gol iptal edildi, Okan Buruk çok öfkelendi! Fernando Muslera’dan tarihi başarı…


Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Galatasaray, zorlu maçta Kayserispor’u konuk ederken ilk yarıda Mertens’in attığı golün iptal edilmesinin ardından tansiyon yükseldi.OKAN BURUK’TAN 4 DEĞİŞİKLİKGalatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 16’ncı hafta erteleme maçı olan Sivasspor karşılaşmasının 11’ine göre Kayserispor maçında 4 değişikliğe gitti. Okan Buruk Sivasspor karşılaşmasında oynayan; Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Kerem Demirbay ve cezalı Kerem Aktürkoğlu yerine Kayserispor maçında; Boey, Barış Alper Yılmaz, Ndombele ve Tete’ye görev verdi.
Mücadelede kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira ve Ndombele’ye görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Tete, ortada Mertens ve sol kanatta ise Zaha’yı sahaya sürdü. Okan Buruk, en uçta ise Halil Dervişoğlu’na görev verdi.
Galatasaray, Kayserispor karşılaşmasına şu 11 ile çıktı:
“Muslera – Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Ndombele, Tete, Mertens, Zaha, Halil Dervişoğlu.”GALATASARAY’DA 6 EKSİKGalatasaray, Kayserispor maçına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, kart cezalısı Kerem Aktürkoğlu ile Afrika Kupası’nda ülkelerinin kampında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, Kayserispor karşısında forma giymedi.BOEY 11’E GERİ DÖNDÜGalatasaray’ın 23 yaşındaki Fransız sağ beki Sacha Boey, Kayserispor karşılaşması ile birlikte 11’e geri döndü. Dizindeki ağrı sebebiyle Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyen sağ bek Boey, Okan Buruk’un da tercihiyle Kayserispor karşılaşmasının 11’inde görev aldı.ABDÜLKERİM BARDAKCI KART SINIRINDASarı-kırmızılarda Kayserispor mücadelesi öncesinde bir oyuncusu kart sınırında yer alıyor. Galatasaray’ın 29 yaşındaki stoperi Abdülkerim Bardakcı, Kayserispor mücadelesinde sarı kart görmesi durumunda ligin 21’inci haftasında oynanacak Trabzonspor – Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek.BERKAN KUTLU YEDEKLERDESarı-kırmızılıların sezon başında İtalya Serie A ekibi Genoa’ya kiralık gönderdiği ve devre arasında takıma geri çağırdığı Berkan Kutlu, Kayserispor karşılaşmasına yedek oturdu. Sezon başında Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi elemeleri ve ligin ilk iki haftasında forma giyen 25 yaşındaki orta saha, teknik direktör Okan Buruk’un da kararıyla Kayserispor karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı.Genoa’da toplam 6 lig maçında 193 dakika, 2 de kupa mücadelesinde 136 dakika görev alan Berkan Kutlu, gol ya da asist üretemedi.KAYSERİSPOR’DA 5 EKSİK, 3 DEĞİŞİKLİKKayserispor, Galatasaray karşısına 3 değişikle çıktı. Fatih Karagümrük karşılaşmasında forma giyen; Kolovetsios, Kartal Kayra Yılmaz ve Pendikspor’a transfer olan Mame Thiam Galatasaray karşısında forma giyemeyen isimler oldu. Teknik direktör Recep Uçar bu oyuncuların yerine; Attamah, Mehmet Eray Özbek ve Ramazan Civelek’e görev verdi.Öte yandan Kayserispor’da Afrika Kupası’ndaki Mane, Kemen, Hosseini, Jeanvier ve sakatlığı devam eden Uzodimma Galatasaray maçında forma giyemedi.
Kayserispor, Galatasaray karşısına Bilal, Gökhan, Attamah, Arif, Hasan Ali, Ackah, Eray, Ramazan, Karimi, Boa Morte, Bahoken 11’i ile çıktı.GOL GEÇERLİLİK KAZANMADIGalatasaray, Kayserispor ile oynadığı maçın 28. dakikasında Belçikalı yıldızı Dries Mertens ile 2-0’ı buldu ancak gol geçerlilik kazanmadı.Halil Dervişoğlu’nun Attamah ile giriştiği mücadele sonrası topu önünde bulan Mertens, iyi bir vuruşla fileleri havalandırdı.FAULÜ İŞARET ETTİMaçın hakemi Atilla Karaoğlan, top Mertens’e gelmeden önce Halil ile Attamah arasındaki pozisyonda Attamah’a faul yapıldığını belirterek golü iptal etti.Bir süre VAR’la da görüşen hakem Atilla Karaoğlan, iptal kararında kaldı.OKAN BURUK ÇOK ÖFKELENDİAtilla Karaoğlan’ın iptal kararını çok sinirlenen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk itirazları sonrası sarı kart gördü.Sarı kırmızılı futbolcular da pozisyona uzun süre itiraz etti.Kayserispor maçın ilk yarısının son bölümlerinde penaltı atışı kazanırken Fernando Muslera kalesinde geçit vermedi.BİRÇOK İSMİ GERİDE BIRAKTIKayserisporlu Stephane Bahoken’in penaltısını kurtaran Uruguaylı file bekçisi; Okan Kocuk, Zydrunas Karcemarskas, Adnan Erkan ve Engin İpekoğlu’nu geride bırakarak Süper Lig tarihinin en çok penaltı kurtaran 4. kalecisi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir