Sosyal

Gazze’deki 2 vatandan daha vurdu



zzeddin el-Kassam Tugaylar tarafndan Telegram hesabndan paylalan videoda konuan srailli 26 yandaki esir Noa Argamani, srail’in Gazze eridi’ne dzenledii hava saldrlarnda, 53 yandaki esir Sharabi ile 38 yandaki Svirsky’nin ldn belirtti.Argamani, kendisi, Sharabi ve Svirsky’nin bulunduu bir binann srail’e ait F16 sava ua tarafndan hedef alndn ve enkaz altnda kaldklarn, Kassam Tugaylar’nca enkaz altndan kurtarldklarn ancak yaral karlan Sharabi’nin kurtarlamadn ifade etti.
ki gn sonra baka bir yere nakilleri srasnda ise srail glerinin ate amas sonucu Svirsky’nin vurularak ldn, kendisinin de bandan yaralandna dikkati eken Argamani, srail hkmetine sava durdurmas ve kendilerinin kurtarlarak ailelerine kavuturulmas ars yapt.
Kassam Tugaylar tarafndan yaynlanan videoda, Sharabi ve Svirsky’nin cansz bedenlerine ilikin grntlere de yer verildi.Geen ay da Gazze’de 3 srailli esir askerin, silah arkadalarnca yanllkla “tehdit oluturduu” dnlerek “dost ateiyle” vurulup ldrld ortaya kmt.srail ordusuna gre Gazze eridi’nde hala 136 srailli esir bulunuyordu.
Esir takas mzakerelerine balamak iin srail ordusunun Gazze eridi’ne ynelik saldrlarn durdurmasn art koan Hamas, elinde bulunan esirlere karlk srail hapishanelerindeki tm Filistinlilerin serbest braklmasn talep ediyor.
GAZZE’DEK SRALL ESRLER
Hamas’n askeri kanad zzeddin el-Kassam Tugaylar, “Filistinlilere ve bata Mescid-i Aksa olmak zere kutsal deerlere ynelik srekli ihlallere karlk verme” gerekesiyle srail’e 7 Ekim 2023’te kapsaml saldr dzenlerken ok sayda srailli de esir alnmt.
Gazze’deki atmalara 24 Kasm’da 4 gnlne verilen ve daha sonra 3 gn uzatlan “insani ara”da 81 srailli ve 240 Filistinli esir karlkl serbest braklmt.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir