Geçen yıl 500 TL’ye satılıyordu, yeni sezonda 1000 TL! MEĞER ULUDAĞ’DAKİ ÇORBANIN GERÇEK MALİYETİ…
MALZEMELERİ VE MİKTARI!/ İşte bahsi geçen otel restoranının menüsünde yer alan çorbanın malzemeleri ve miktarı:- 40 gram dağ mantarı,- 80 gram krema,- 20 gram kırık ceviz,- 5 gram dereotu.İŞTE ULUDAĞ’DA BİN TL’YE SATILAN ÇORBANIN GERÇEK MALİYETİ!/ 100 gram kurutulmuş Kanlıca mantarının 90- 200 lira gibi bir fiyattan alındığı hesaba katılırsa 40 gram mantarın ortalama maliyeti 80 lira ediyor.80 gram kremanın ortalama maliyeti ise 40 lira.20 gram kırık cevizin ortalama maliyetinin 8 lira, 5 gram dereotunun ise 1 lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan rakam oldukça şaşırtıyor.Baharat ve yağlar ile ortalama 5 TL ilave edildiğinde çorbanın toplam maliyeti 134 TL. Öte yandan işletme müdürü Süleyman Güngör, çorbada kilosu 6 bin TL’ye kadar çıkan dağ mantarı kullandıklarını ifade etmişti.Kilosu 6 bin TL olan mantarın kullanıldığı düşünüldüğünde ise çorbanın gerçek maliyeti 294 TL oluyor.