Geleneksel 2 Lezzet Doğal İlaç Çıktı! Bağışıklığı Adeta Çelik Gibi Yapıyor, Sindirimi Düzenliyor! Sofranızda Yer Açın: Ekşi Mayalı Ekmek Ve Tarhana…
Turşularda yer alan mikroorganizmaların, probiyotik grubunda olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Özbek, şu bilgileri paylaştı: “Probiyotikler, özellikle fermente yiyecekler grubunda bolca bulunur. Süt ve süt ürünleri (kefir, yoğurt, ayran gibi) bu grupta yer alır. Bu mikroorganizmalar, probiyotik özellikteki bakterilerin gelişmesini destekleyen, bir anlamda prebiyotik özellik taşıyan mikroorganizmalardır. Bu da turşunun gerçekten faydalı bir çeşni olduğunun altını çizer. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, turşunun tüketimi sırasında aşırıya kaçmamak gerektiğidir. Çünkü turşunun kısıtlayıcı özelliği içeriğindeki yoğun tuzdur. Yüksek tuz içerikleri, mide kanserinin gelişimine katkı sağlayan bir unsurdur.” Son olarak sağlıklı bir yaşam için fermente gıdaların bilinçli tüketilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Özbek, bu ürünlerin faydalı etkilerinden yararlanılabileceğini ifade etti.