Sosyal

Görüntüler Ankara’dan! Selde mahsur kalan kadın kepçe ile kurtarıldı

Sincan’da, öğlen saatlerinde etkisini artıran sağanak sebebiyle 250. Cadde’de mahsur kalan bir kadının yardımına belediye ekipleri koştu. Yaklaşık 2 saat cadde ortasına mahsur kalan kadın ekiplere ait kepçe yardımıyla kurtarıldı.
Ankara’da D140 karayolunda çok sayıda araç sular altında kaldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren Ankara’da il genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamıştı. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıların da bulunulduğu sağanak yağış, Ankara’nın birçok ilçesinde etkisini gösterdi. Kuvvetli yağışla birlikte göle dönen Ankara Ayaş D140 karayolundaki gidiş ve dönüş istikametinde çok sayıda araç suya gömüldü. Sürücüler ve yolcular araçlarında mahsur kaldı, bazıları ise araçlarını terk ederek güvenli bölgelere ulaşmaya çalıştı. Bölgeye ulaşan ekiplerin çalışması devam ederken, sular altında kalan araçlar çekici yardımıyla alandan çıkarıldığı da görüldü.

Yolun tıkanmasından dolayı yaklaşık yolda kalarak mağduriyet yaşadığını belirten Samet Çetinkaya, 40 dakikadır yolun açılmasını beklediklerini söyledi.
“Uyarı yapılmasına rağmen hazırlıksız yakalandık”
Bir diğer vatandaş Ahmet Çakır ise 2.5 saattir beklediklerini ifade ederek, “Yaklaşık 2.5 saattir aracımızı sağa çektik bekliyoruz. Normal bir yağmur yağmadı olağanüstü bir yağış vardı bundan dolayı araçlarımız suyun altında kaldı biz de yolda mahsur kaldık diyebilirim. Uyarı yapılmasına rağmen hazırlıksız yakalandık. Eve gitmeye çalışıyoruz ama gideceğimiz yollar kapalı. Aracımı yağmur başlar başlamaz kaldırıma çektim suya girmesi dışında bir sıkıntı yok” dedi.

SEL SULARI YARIM METREYE KADAR YÜKSELDİ
Ankara’da etkili olan sağanak sonucu, Sincan ilçesi Törekent Mahallesi Ayaş yolunda sel suları yarım metreye kadar yükseldi. Çok sayıda otomobil, motorlarına su alarak arızalandı. Trafiğin durduğu yola çok sayıda iş makinesi yönlendirildi. Araçlar hem iteklenerek hem de halat ile kepçe ve forkliftlere bağlanarak çekildi. Ayrıca sel sularının tahliyesi için vidanjörlerle çalışma yapıldı.

Yozgat Yerköy’de sağanak yağış sonrası yollar göle döndü
Meteorolojinin sağanak uyarısında bulunduğu Yozgat’ta yağışlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda iş yerine su doldu. Özellikle Hükümet Caddesi’nde araçlar sular içerisinde ilerlemekte zorlandı.



Kayseri
Kayseri’de öğle saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bazı evlerin çatıları uçtu, araçlar yollarda biriken suda ilerlemekte güçlük çekti.
Kentte öğle saatlerinde başlayan rüzgar ve sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu. Şiddetli sağanak ile yollarda su birikintileri meydana geldi. Bazı bölgelerde ise etkili olan dolu nedeniyle evler ve ekili araziler zarar gördü. Araçlar su dolu yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar arızalandı. Yetkililer, kent genelinde sağanak ve rüzgar nedeniyle zarar gören bölgelerde çalışma başlattı.
Ceviz büyüklüğündeki dolu vatandaşın kafasını yardı
Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kafasına dolu tanesi isabet eden bir vatandaşın kafası yarıldı.
Şehirde akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, bir vatandaşın kafasına isabet etti. Kocasinan ilçesinde otomobilini doludan korumak isterken dışarı çıkan Özcan Oğuz, kafasına isabet eden dolu tanesiyle yaralandı. Yaşadıklarını anlatan Oğuz, “Erkilet Mahallesi’nde yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Ben de arabamın zarar görmemesi için halı sererken arabanın camı da kırıldı, benim de kafam yarıldı” dedi.
Öte yandan dolu nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, sanayinin yolunu tuttu. Yeni sanayideki dükkanların önünde zarar gören araç yoğunluğu oluştu.

Erzincan
Erzincan kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış bir müddet sonra yerini doluya bıraktı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu bazı araçlarda hasara yol açtı. Cadde ve sokaklar beyaza büründü. Yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası ana arterler üzerinde bulunan bazı caddelerde su baskını yaşandı. Suyla dolan yollardan karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar ıslanmamak için mücadele etti. Yağışlarla birlikte nehir ve barajlardaki su seviyesinde artış yaşandı. Kavakyolu’ndan geçen Vasgirt Deresinden de sel suları aktı.
Erzincan – Kemah karayolunda meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapandı.

NİĞDE VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Niğde Valiliğinden yapılan duyuruda, “9 Haziran 2024 Pazar günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Niğde’de yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunması gerekiyor” ifadelerine yer verildi.
METEOROLOJİ RAPORUNU YAYIMLANDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Adana, Hatay, Ankara, Çankırı, Ordu, Tokat, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

İç kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Ege, Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Uçaklarda türbülans olaylarında dikkat çeken artış! İklim değişikliği riski artıyor
Haberi Görüntüle

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE 18°C, 36°C
Az bulutlu ve açık
İSTANBUL 19°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
KIRKLARELİ 16°C, 33°C
Az bulutlu ve açık
KOCAELİ 19°C, 32°C
Az bulutlu ve açık
EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR 12°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu
DENİZLİ 21°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu
İZMİR 20°C, 35°C
Az bulutlu ve açık
MANİSA 19°C, 37°C
Az bulutlu ve açık



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Uzaya ikinci Türk! Atasever’in içinde olduğu yörünge altı aracı taşıyan uçak havalandı
Haberi Görüntüle

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Adana, Hatay çevreleri ile Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 23°C, 36°C
Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA 27°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu
HATAY 22°C, 33°C
Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ISPARTA 15°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile bu akşam ilk saatlerde Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ANKARA 13°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ÇANKIRI 12°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ESKİŞEHİR 14°C, 30°C
Parçalı bulutlu
KONYA 15°C, 28°C
Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 13°C, 30°C
Parçalı bulutlu
DÜZCE 17°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
SİNOP 20°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu
ZONGULDAK 18°C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AMASYA 15°C, 30°C
Parçalı bulutlu
ARTVİN 16°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TOKAT 14°C, 28°C
Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON 21°C, 25°C
Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 9°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Pazar öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KARS 11°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Pazar öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
MALATYA 16°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, Pazar öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
VAN 11°C, 26°C
Pazar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pazar Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.
DİYARBAKIR 18°C, 38°C
Parçalı ve çok bulutlu
GAZİANTEP 20°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu
SİİRT 23°C, 31°C
Pazar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ŞANLIURFA 25°C, 37°C
Parçalı ve çok bulutlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir