GRİBE KARŞI NASIL BESLENMELİYİZ? – Sağlık Haberleri

0

Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketimi önemli!/ Mevsimine uygun olan taze sebze ve meyve tüketimini bu dönemde artırmalısınız. Her öğünde muhakkak taze sebze bulunmalı, ara öğünlerde taze meyvelerle bağışıklığı desteklemelisiniz.· Hem A vitamini hem C vitamini hem de antioksidanlar bakımından zengin olan; maydanoz, kabak, soğan, sarımsak, havuç, brokoli, lahana, domatesin yanı sıra, mandalina, elma, nar, üzüm, armut gibi meyvelerle de öğün zenginleştirilebilir.· Yumurta; besin kalitesi en yüksek yiyeceklerden bir tanesidir. Eğer mide bulantısı yaşamıyorsanız ya da alerjiniz yoksa kahvaltıda muhakkak organik yumurta tüketmelisiniz.”Antibiyotiklerin grip ya da soğuk algınlığı tedavisinde herhangi bir yararı yoktur”/ · E vitamini açısından zengin kuruyemişler; fındık, ceviz, bademin yanı sıra, baklagiller de günlük beslenmede yer alabilir. Kemik suyunda pişirilmiş bir mercimek çorbası hem çok besleyici hem de sindirimi kolay besinlerden bir tanesidir.· Çorba demişken; kemik suyu, ilik suyu, kelle paça gibi kollajen zengini, protein kaynağı yüksek yiyecekleri hastalandığınızda daha fazla tüketmelisiniz. Eğer diyet yapıyorsanız bunun kalorisinin yüksek olmasına bakmayın. Önce iyileşmeye odaklanın. Daha sonra kaldığınız yerden devam edeceksiniz zaten.· Bu dönemde sıvı tüketimi azalabilir. Oysa yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir. Hem vücuttan ilaçların atıklarının atılmasında hem sistemin düzgün çalışabilmesin için bol sıvı tüketimi olması gerekir. Suyununuz içerisine limon ekleyerek C vitamini miktarını artırabilirsiniz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment