Sosyal

Halk Netanyahu’yu sulayan sloganlarla sokaklarda! ”Kanl babakann elinde kan var”



srailli esirlerin getirilmesi iin anlama imzalanmas arsnn yapld, Netanyahu hkmetine kar her hafta cumartesi gn dzenlenen protestolar, bu hafta da geni katlmla devam etti.
Hkmet kart gruplara katlan on binlerce kii, esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kaytszln eletirerek, lke tarihinin “en sac hkmetinin” istifasn ve erken seimlere gidilmesini istedi.
Gsteriler, bakent Tel Aviv bata olmak zere Bat Kuds, Hayfa ve Netanyahu’nun konutunun bulunduu kuzeydeki Kayserya kenti ile pek ok farkl noktada dzenlendi.
Tel Aviv’deki protestolarn adresi, Netanyahu hkmetinin yarg dzenlemelerine kar yaplan gsterilerde sembolleen, polisin demir bariyerlerle kapatt Kaplan Caddesi oldu.
srail bayraklar tayan binlerce protestocu, Babakan Netanyahu ve hkmetindeki siyasetiler aleyhinde pankart, afi ve dvizler tad, caddede kurulan platformda hkmeti eletiren konumalar yapld.
Esirlerin bir an nce evlerine dnmesi ars yaparak davullar ve ddkler alan protestocular, “Hepsi hemen eve!”, “istifa imdi” yazl dvizler tad, Netanyahu’yu sulayan sloganlar att. Gstericiler, “Netanyahu esirleri serbest brak!”, “Sen batasn, sen sulusun”, “Kanl babakann elinde kan var” diye bard.
NETANYAHU’NUN EVNN NNDE DE GSTER YAPILDI
Sahil kenti Hayfa’nn yan sra kuzeyde Kayserya kentindeki Netanyahu’nun ahsi konutunun evresinde de yzlerce gsterici srail bayraklar, mealeler, davul ve ddklerle topland. Gstericiler, “Sen batasn, sen sulusun!” sloganlar atarak hkmetin istifasn ve erken seim talep etti.
Netanyahu, srail ve uluslararas kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takas anlamas yapmamakla sulanyor.
HAMAS ATEKES NERSNE ONAY VERMT
Hamas Hareketi Siyasi Bro Bakan smail Heniyye, 6 Mays’ta Katar ve Msr’a, Gazze eridi’nde atekes anlamasna ilikin nerilerini onayladn bildirmiti.
Hamas’n Katar ve Msr tarafndan iletilen “atekes nerilerine” onay verdiini duyurmasnn ardndan srail Sava Kabinesi, Refah’ta saldrlara devam karar almt.
srail ordusu, 7 Mays’ta Refah’n dousuna kara saldrs balatm Msr’a alan snr kaps Refah’n Filistin tarafnda kontrol ele geirmiti.
srail ordusunun igal ettii blge Gazze’ye insani yardmlarn giriinde ana gei noktas olan ve Gazze eridi’ndeki Filistinlilerin yurt dna seyahat etmek iin kullandklar tek gei noktas Msr snrndaki Refah Snr Kaps’n da ieriyor.srail ordusu, Gazze eridi’nin kuzeyindeki Cibaliye blgesine de yeniden karadan saldr balatmt.
srail Sava Kabinesi yesi Benny Gantz, Netanyahu, 6 Haziran’a kadar savaa ve sonrasnda Gazze’nin idaresine ilikin bir strateji aklamazsa partisiyle koalisyondan ekilme tehdidinde bulunmutu.srail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze eridi’ne dzenledii saldrlarda 15 binden fazlas ocuk, 10 bini kadn olmak zere 35 binden fazla Filistinli ldrld, en az 79 bin Filistinli yaraland.
Enkaz altnda halen binlerce l olduu bildirilirken, halkn snd hastane ve eitim kurumlar hedef alnarak sivil altyap da tahrip ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir