Sosyal

Hangi partili gelirse gelsin, yeter ki kentsel dnm yapsn



Temaslarda bulunmak zere Karabk’e gelen Bakan zhaseki, Valilii ziyaretinde Vali Mustafa Yavuz, AK Parti Karabk milletvekilleri Cem ahin ve Durmu Ali Keskinkl, Belediye Bakan Rafet Vergili, AK Parti l Bakan Ferhat Salt, AK Parti Karabk Belediye Bakan aday zkan etinkaya, daire amirleri ve ilgili kurum mdrleri tarafndan karland.Kentte yrtlen almalar hakknda brifing alan zhaseki, daha sonra Kent Meydan’ndaki Millet Bahesi antiyesi ile Kartaltepe Mahallesi’nde “lk Evim lk Yerim” proje alann inceledi.zhaseki, Kemal Gne Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra AK Parti l Bakanln ziyaret etti.Burada konuan zhaseki, Trkiye’nin bir deprem lkesi olduunun unutulmamas gerektiini belirterek, ehirleri olas depreme hazrlkl hale getirmek iin almalar yrttklerini syledi.zhaseki, 6 ubat 2023’te meydana gelen Kahramanmara merkezli depremlerin ardndan devletin kurumlar ve vatandalarn bir araya gelmesiyle dayanma rnei sergilendiini dile getirerek, “imdi de zaten 300 bin civarnda binann yapm devam ediyor. nallah 1-1,5 sene ierisinde btn hak sahiplerinin tamamnn hakkn vermi oluruz diye dnyorum. 4 bin 333 kyde u anda elikten ky evleri yaplyor. 1000’den fazla antiyemiz var, 110 bin kiilik orduyla alyoruz orada. 46 bin konut teslim ettik. nallah ayn 19’unda kura ekimiyle 30 bini daha hak sahiplerine datacaz. 76 bin teslim edilmi olacak. Sonra bir ay sonrasndan balamak zere de her ay 10-15 bin konutu hak sahiplerine vermeye devam edeceiz.” diye konutu.Kentsel dnmn nemine deinen zhaseki, “Her yerde kentsel dnm anlatyoruz ve bu iin de hzlanmas gerektiini ifade ediyoruz. Kentsel dnmn doru yaplabilmesi, hzl yaplabilmesi, bir an nce sonuca ulalabilmesi iin aya var. Birincisi bakanlk, ikincisi belediye bakanl, ncs de vatanda taraf. Bu temel ayak bu konuda anlar, doru adm atarsa emin olun nmzde dalar durmaz. ok hzl bir ekilde kentsel dnm yaparz. Ama bunlardan biri eksik olursa dorusu yapacak hibir eyimiz kalmyor.” ifadelerini kulland.zhaseki, kentsel dnmn tm Trkiye’de hzl ekilde yaplmas iin Bakanlk olarak her trl destei vermeye hazr olduklarn vurgulayarak yle devam etti:”Kapy atk. Hangi partili gelirse gelsin, yeter ki kentsel dnm yapsn. Bamzn stnde yeri var. Para vermeye hazrz. Hazine arazisi vermeye hazrz. TOK’miz emrinde. Sonuna kadar beraber alalm diye de zaten ilan ediyoruz.Buna mani olan insanlar zamannda ok oldu. Bazen anlatyorum. Hatay’da bir evvelki bakanlk dneminde gittim kentsel dnm yapmaya, imdi oradaki CHP’li belediye buna mani oldu ve yaptrmadlar. stelik de Hatay’a kadar gidip orada ii balatmak zere ok da emek vermitim. ok ksa bir sre sonra deprem oldu. Emek Aksaray Mahallesi’nde bir tek kardeimiz dahi yaamyor imdi. Mani olanlar bilmiyorum ki vicdan var m? zellikle bunu vurgulamak istiyorum.”Kentsel dnmde belediyelerin rolnden bahseden zhaseki, unlar kaydetti:
“Hangi mahallede kentsel dnm yaplmas icap ediyor, onu daha iyi bilir. Bunu belediyelerimizin hazrlamas lazm. Oradaki hazrlklar yaptktan sonra Bakanla gelip mracaat edip, ‘Gelin beraberce bu ii yapalm.’ demesi lazm. Ama bizim tembel belediye bakanlar suu atmak iin yle yapyorlar; ‘Efendim Bakanlk gelsin, bu ileri yapsn.’ Tamam zaten onun iin oradayz da 250 kiilik kadromuz var. 10 binden fazla mahalle var. Sizin binlerce elemannz var. Kendi mahallenizi daha iyi biliyorsunuz. Oy istemeye gelince istiyorsunuz insanlardan. Byk vaatlerde bulunmaya, uydurmaya gelince uyduruyorsunuz, bir sr laflar arka arkasna sralyorsunuz. Gidin o mahallelerde bir aln. nsanlarla bir grn. Alan bir hazrlayn. Bizim istediimiz hale getirin. Biz para vermeye de hazrz, arazi vermeye de hazrz, TOK’yle gelip yapmaya da hazrz. zellikle bizim CHP’li belediyeler; zmir’deydim geen gn. ’25 senedir buradasnz. 25 tane binay dntrdnz m?’ Cevap yok.”- “DEPREM SYASET ST BR MESELEDR”
zhaseki, kendilerine gelen herkese tm imkanlar sonuna kadar seferber edeceklerinin altn izerek szlerini yle srdrd:
“Deprem siyaset st bir meseledir. A partisi, B partisi, C partisi olmaz. Yani imdi AK Parti iktidarda ve ben Bakanl temsil ediyorum. A’dan Z’ye hangi partili belediye bakan varsa ltfen mahallelerini alsn. knt alanlarn belirlesin. Depremde ilk yklacak yerleri ortaya koysun. Vatandala grsn. Sonra gelsin bize desin ki ‘Buraya gelin, beraber bir alma yapalm’. Elimizde imkan neyse sonuna kadar seferber etmeye hazrz.”Daha sonra AK Parti l Bakanlnca dzenlenen iftar programna katlan Bakan zhaseki, yapt konumada, dnyada deprem riski tayan lkelerden birinin de Trkiye olduunu syledi.Evlerin bir an nce dntrlp depreme direnli hale getirilmesi gerektiini vurgulayan zhaseki, “Bakanlk olarak biz hazrz. Elimizde ne kadar imkan varsa bunu seferber etmeye hazrz.” dedi.zhaseki, Karabk’ gelecee hazrlamaya hazr olduklarn dile getirerek, “Biz varz. nallah sizler de nmzdeki seimlerde sizin iin alacak, kentsel dnm birinci i edinecek zkan (etinkaya) kardeimizi seerseniz ben de sonuna kadar ona destek vermeye hazrm.” diye konutu.Millet Bahesi ve TOK konutlarnn yapmnn devam ettii alanda incelmelerde bulunduklarn anlatan zhaseki, almalar hakknda bilgi verdi.Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n verdii her sz yerine getirdiinin altn izen zhaseki, kendilerinin de bu dorultuda altklarn szlerine ekledi.- “KARABK’TE YEREL BR KALKINMA HAMLES BALAYACAK”
AK Parti Karabk Belediye Bakan aday zkan etinkaya da 22 yldr Cumhurbakan Erdoan’a verdikleri desteklerden dolay Karabkllere teekkr etti.lde hkmetin yatrmlarnn paralelinde yerel kalknma hamlesinin balayacan belirten etinkaya, “Karabk’e ilk ktmz gnde dediimiz gibi ehri imar, gnlleri ihya edeceiz. Karabk’ hak ettii yere hep beraber getireceiz. Desteklerinizle inallah en gen belediye bakan olacam. Sizlere sz veriyorum; en gen ama en ok alan, en ok hizmet reten, en ok proje ortaya koyan ve hemehrilerimin gnlne en ok dokunan belediye bakan olacam.” ifadelerini kulland.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir