Havaların soğumasıyla lezzeti artan hamsinin fiyatı belli oldu!

0

  Bu sene av sezonu bereketli geçerken Trabzon Balıkçılar Hali’nde; kar suyuyla lezzetlenen hamsi tezgahları süslüyor. Sezonun sonuna gelindiğini kaydeden balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Tezgahlarda durumlar çok güzel. Bu sezon palamut boldu, yavaş yavaş sezonun sonlarına geliyoruz. Hamsi iri. Kar suyunu yiyen balık her zaman yağlı ve lezzetli olur. Hamsi de kar suyunu yedi. Gayet güzel. Vatandaşlar da zaten genelde hamsi, istavrit, mezgit ve palamut tüketiyor” diye konuştu. Kar suyunun lezzetlendirdiği hamsinin kilosu 200 liradan, ağırlığı 1 kiloyu aşan palamutların tanesi 175, istavrit ve mezgit 150, çupra 300, somon 250, levrek ise 300 liradan satışa sunuluyor. Alıcılar ise tercihlerini en çok hamsi, istavrit ve mezgit balıklarından yana kullanıyor.   “ESKİLERİMİZ BÖYLE OLUNCA ‘HAMSİ GİDİCİ’ DERDİ” Balıkçı Mustafa Karslı, hamsinin irileştiğini ifade ederek, “Sezon bereketli ve iyi başladı. Yavaş yavaş sezonun sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Bu süreçte yoğun gelen palamut tezgahlardaki yerini yerli hamsiye bıraktı. Vatandaşımız da boyutundan memnun. Taze ve yerli, fiyatı biraz fazla. Vatandaşlar hamsi, istavrit, mezgit balıklarını tercih ediyor. Hamsinin arasına istavrit karışıyor. Eskilerimiz böyle olunca hamsinin gidici olduğunu söyler. Hamsi irileşiyor öyle olunca da arasına istavrit karışır ve yavaş yavaş kaybolur” dedi. Müşteri İlkay Mataracı ise, “Burada misafirim, İzmir’den geldim. Burada fiyatlar daha ucuz. İstavrit, mezgit ve hamsiyi karışık aldım. İnşallah güzeldir, bakacağız” dedi. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.