Sosyal

Hazine ve Maliye Bakanlığında önemli görüşme! Bakan Mehmet Şimşek ile CHP heyeti bir araya geliyor! Masada hangi konular var?

“VERGİDE ADİL BİR SİSTEM OLMALI, YÜKSEK GELİR GRUBUNDAN YÜKSEK ORANDA VERGİ ALINMALI”

Karatepe diğer açıklamalarında ise, “Vergide adaletle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Biz sayın Bakanla olan görüşmemizde vergilerin yüksek gelir gruplarında yer alanlardan yüksek oranda olması gerektiğini beyan ettik. Düşük gelir gruplarında kalanların sırtındaki vergi yükünün azaltılması gerektiğini belirttik.

Vatandaşın bu kadar yüksek vergi yükü altında kaldığı dönemde ne kadar verginin silindiğini veya ne kadar vergi affının kamuoyu ile paylaşılması konusunda şeffaflığın olması gerektiğini söyledik.TÜİK’in açıkladığı verilerle ilgili şüphelerin olduğunu ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini Sayın Bakan’ın dikkatine sundum. Eleştirilerin ortadan kalkması için bağımsız bir danışma kurulu, heyet oluşturulması ve raporların incelenmesi ve tereddütlerin ortadan kalkması için çalışma yapılmasını önerdik.” ifadelerini kullandı.

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

CHP heyeti, Bakanlığa yapılacak ziyaret öncesi Mehmet Şimşek ile yapılacak görüşmede ele alınacak konuları da masaya yatırdı. Heyetin halihazırda çalışmaları devam eden “Vergi Reformu” paketi ile ilgili önerilerin bulunduğu bir rapor hazırladığı öğrenildi.

CHP’li kurmayların ayrıca “Acil önlem alınması gereken konular” başlığı altında da bir rapor hazırladığı ve görüşmede bu raporun Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunulacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir