Sosyal

İBB Başkan adayı Murat Kurum: 31 Mart akşamı biz kazanacağız

Kurum, “Araç sayısının artması üzerine trafiğin bu hale geldiği” yönündeki açıklamalara ilişkin ise geçmiş dönemde de araç sahipliğinin artarak geldiğine hatırlatarak “Şimdi o zaman trafik yoğunluğu düşüyorken, trafikteki ulaşım süresi düşüyorken şimdi niye artıyor? Bunun bir sebep var. Belediye hizmet eder. Başka algıların peşinden koşmaz.” ifadelerini kullandı.

Kurum, İstanbul trafiğinde, 2019 öncesi 45 dakika olan ortalama yolculuk süresinin 69 dakikaya, ortalama hızın da 60 kilometreden 42 kilometreye düştüğüne dikkati çekerek hedeflerinin 2034’te raylı sistemi kullanma oranını yüzde 48’e, deniz yolu kullanımını da yüzde 4 çıkarmak olduğunu kaydetti.

2018 yılında metrobüs hattında bugün olduğu gibi 800 bin yolcu bulunduğunu ancak yanan, bozulan araçlarla karşılaşılmadığını aktaran Kurum, özel halk otobüslerinin ücretlerinin ödenmediği için bakımlarının da yapılmadığını söyledi.

Kurum, “Bizde böyle bir şey gördünüz mü? Biz orada o işi en iyi kim yapar, onu koyarız. Burayı bir rant olarak gördüğünüzde, işte o zaman metrobüs de çalışmaz, metro işi de yapamazsınız.” dedi.

İlk etapta metro hattını 650 kilometre, ikinci 5 yılda ise 1004 kilometreye çıkararak ulaşım sorununu çözmeyi hedeflediklerini kaydeden Kurum, “İstanbullular kendilerine en yakın metro istasyonuna 10 dakikada yürüyerek veya aracını park ederek metrolara binecekler.” diye konuştu.

İBB yönetiminin 2019’da kentin kuzeyine iki otogar, 115 bin konut, her mahalleye kreş yapacakları vaatlerini yerine getirmediğini anlatan Kurum, şöyle devam etti:

“Verilen vaatleri sordukları zaman hatırlamıyorlar. Çünkü çalışmamışlar. Birileri demiş ki ‘git bunu söyle, bu vaatleri ver, çekil kenara.’ Resmen piyon. Bırakın şu yeni süreçte aday olmayı, şu an başarısızlığından ötürü istifa etmesi lazım. Ben böyle bir durumla karşı karşıya olacağım, vallahi sokağa çıkamam. İstanbullu bu rezilliği, bu eziyeti çekecek. Sonra da ‘ben yeniden adayım’ diyeceksin. Sordukları zaman da projelerini hatırlamayacaksın.”

Yapacakları tünellerle birlikte alternatif bir güzergah açacaklarını anlatan Kurum, “Yani Dolmabahçe’den giren bir vatandaşımız Kilyos’a kadar kesintisiz ulaşacak. Bir vatandaşımız Çayırbaşı’ndan girdiği zaman Bayrampaşa’ya kadar kesintisiz bir ulaşım yapacak.” dedi.

İBB Başkan adayı Kurum, taksi sorununu tamamen ortadan kaldırmak istediklerini belirterek merkezi bir taksi sistemi kuracaklarını, rahat yolculuk yapabilmeleri için şoförleri eğiteceklerini, bilimsel verilere bakarak taksi sayısını artıracaklarını, ödül ve ceza uygulaması getireceklerini, bunları yaparken de taksici esnafının beklentilerini de dikkate alacaklarını kaydetti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir