İkinci el otomotiv ticaretinde kritik düzenlemeler Resmi Gazete’de! 6 ay 6 bin KM kuralında süre uzadı

0


Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren kritik düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

İkinci el otomotiv ticaretinde kritik düzenlemeler Resmi Gazete’de! (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

“Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanara yürürlüğe girdi.

İkinci el otomotiv ticaretinde kritik düzenlemeler Resmi Gazete’de! (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

6 AY 6 BİN KM KURALINDA SÜRE UZADI

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, yeni aracın ilk tescilinden sonra 6 ay 6 bin KM satılamaması ve pazarlanamaması kuralı için 1 Ocak 2025 tarihinde bitmesi beklenen süre 1 Temmuz 2025 tarihine uzatıldı.

İkinci el otomotiv ticaretinde kritik düzenlemeler Resmi Gazete’de! 6 ay 6 bin KM kuralında süre uzadı (Foto: AA)

TRAFİK SİGORTASINDA DEĞİŞİLİK

Diğer bir düzenleme ile ise galericileri yakından ilgilendiriyor. Araç noter devri esnasında yapılması zorunlu olan trafik sigortasında kısa dönem sigorta için kapı açıldı.

İkinci el otomotiv ticaretinde kritik düzenlemeler Resmi Gazete’de! 6 ay 6 bin KM kuralında süre uzadı (Foto: AA)

“SİGORTA SÜRESİNİ OTUZ GÜNE KADAR İNDİRMEYE YETKİLİDİR”

Kararda, “İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesini haiz işletmelerin işleten sıfatıyla akdedecekleri trafik sigortası sözleşmeleri için sigorta süresini otuz güne kadar indirmeye yetkilidir.” ifadesi yer aldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.