İş-Pozitif Projesi ile 408 bin 139 kadın işe yerleştirildi
“KAYIT DIŞILIK EN BÜYÜK PROBLEMLERİMİZDEN BİRİ”
Tüm bu başarı grafiğine millet olarak kadını ve erkeğiyle birlikte çalışarak ulaştıklarını anlatan Işıkhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gelecek yıllarda daha yüksek hedeflerimiz var. Bu son verilerden de görüldüğü üzere mesleki danışmanlıktan sosyal güvenliğe varıncaya kadar kadınların çalışma hayatına girişlerinde hep yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bilindiği gibi çalışma hayatında kayıt dışılık en büyük problemlerimizden biri. Kayıt dışılık özellikle kadınların sosyal güvenliğini ve geleceğini tehdit etmektedir. Bu projeyle inşallah bu tür problemlerin de önüne geçmiş olacağız. Böylece kadınların kayıtlı çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının artırılması, hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla kadın girişimciliğinin yolunun açılması ve aynı zamanda işverenlerin de teşvik edilmesine önemli bir katkı sağlamış olacağız.”
Işıkhan, kadınların Türkiye Yüzyılı’nda ülkenin kalkınmasında öncü rol üstleneceğine dikkati çekti.
Kadınların, çalışan olarak bir işletmede ya da kurumda yer alması kadar, kendi adına iş yapan ya da işveren olarak ekonomide aktif yer almalarının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Özellikle kadın kooperatifleri, çalışma hayatı içerisinde çok işlevsel ve çok verimli, katma değeri yüksek bir çalışma yöntemi olarak yer almaktadır. Aynı zamanda iş ve aile hayatı uyumunu kolaylaştırarak, bir taraftan ekonomik kalkınmamıza destek olurken diğer taraftan da sosyal kalkınmamıza da katkı sağlamaktadır.” dedi.
“KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ’Nİ BAŞLATTIK”
Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak için projeler yaptıklarını aktaran Işıkhan, “En son Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ni başlattık. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için tüm paydaşlarımızla, tüm kurumlarımızla güçlü işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Türkiye Yüzyılı mücadelesini de yine kadınların katkısıyla vereceklerini dile getiren Işıkhan, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Yüzyılın kadın istihdamını gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu projeye, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya; Türkiye Yüzyılının Kadınları ismini verdik. Çalışmanın, üretmenin, bereketin, bolluğun şehri Sivas, Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzun öncü merkezlerinden biri olacaktır. Projemizin başta kadınlar olmak üzere çalışma hayatına, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de kadınların iş hayatına ve istihdama katkı sağladığını söyledi.
Kadınların Milli Mücadele döneminde etkin rol aldığını aktaran Güler, “Tarihimizde isimleri unutulmayan çok önemli kadınlar var. Onların Milli Mücadele’de ve Kurtuluş Savaşı’ndaki fedakarlıkları unutulmaz.” dedi.
Güler, projenin kadın istihdamına katkı sağlayacağını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.
Bakan Işıkhan ve beraberindekiler daha sonra kentte kadın istihdamına katkı sağlayan firma yöneticilerine plaket verdi.
Programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy ile davetliler katıldı.
Bakan Işıkhan, programın ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret etti.