Islak Kurabiye Nasıl Yapılır? Evde Kakolu Islak Kurabiye Tarifi…
15.12.2023 02:28Son Güncelleme: 15.12.2023 02:28 Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?İlk olarak ıslak kurabiye yapmak için gerekli olan malzemelere göz atalım;1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
125 gr margarin ya da tereyağı
4 kaşık kakao
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar unŞerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
1 damla limonYapımı;
Tüm kurabiye malzemeleri derin bir kaba alınarak iyice yoğrulur ve karışması sağlanır. Daha sonra un eklenerek yumuşacık bir kurabiye hamuru elde edilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri çatlayana dek pişirilir. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbete iyice batırılır ve şerbeti çekmesi sağlanır. İsteğe göre üzeri süslenir.Evde Kakaolu Islak Kurabiye TarifiEvinizde sizde ıslak kurabiye yapmak ve hazırmış gibi bir görsel, tat yakalamak istiyorsanız şu adımları takip ederek harika kurabiyeler yapabilirsiniz.İlk olarak oda sıcaklığında erimiş olan 125 gr margarin derin bir kap içine alınır. Üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta eklenerek güzelce harmanlanır. Ardından 1 çay bardağı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı kakao eklenerek bütün malzemeler özdeşleştirilir.Özleşen malzemelerin üzerine kontrollü bir şekilde un, vanilya, kabartma tozu dökülür, yumuşak bir hamur elde edilir. Yuvarlaklar halinde 180 derece fırında 30 dk. pişirilir. Daha önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan 2 çay bardağı şeker, 2 çay bardağı sudan oluşan şerbete batırılarak servis edilir.Islak Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?Islak kurabiye yapmak için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir;1 adet yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
150 gr margarin yada tereyağı
5 yemek kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyaŞerbeti;
2 buçuk çay bardağı su
2 çay bardağı toz şekerIslak Kurabiye Yapmanın Püf NoktalarıIslak kurabiyenin tam kıvamında yumuşacık ve iyi şerbetlenmiş olması için dikkat edilmesi gereken bir kaç püf nokta bulunmaktadır.Tüm malzemeler öncesinde mutlaka oda sıcaklığına getirilmeli ve margarin yumuşak kıvamda olmalıdır.
Şerbet mutlaka önceden yapılmış ve soğutulmuş olmalıdır. Sıcak kurabiye üzerine soğuk şerbet dökülür.