İsrail İran’ı suçladı: İHA saldırısından sorumlular

0

Katz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Netanyahu’nun Kayserya’daki konutuna İHA saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

İran’ın BM Daimi Temsilciliği’nin olaya ilişkin açıklaması hakkında Katz, “İran’ın yarattığı, finanse ettiği, silahlandırdığı, eğittiği ve şu anda tüm operasyonlarında kontrol ettiği birincil vekil, aniden bağımsız bir varlık olarak tasvir ediliyor.” ifadesini kullandı.

İran’ın “Netanyahu’ya suikast girişiminin sorumluluğunu reddettiğini” öne süren Katz, “Yalanlarınız ve sahte iddialarınız size yardımcı olmayacak, sorumlu sizsiniz.” görüşünü paylaştı.

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu’nun evinin bulunduğu bölgeye isabet eden İHA’nın Lübnan Hizbullahı tarafından atıldığını belirtmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise İran’ın vekili diye tanımladığı Lübnan’daki Hizbullah’a atfettiği İHA saldırısıyla “kendisi ve eşine suikast girişiminin feci bir hata olduğunu” vurgulamıştı.

Gazze’nin kuzeyindeki kuşatmasını sıkılaştırıp kara saldırılarını ve Filistinlilere uyguladığı sürgünü artıran İsrail, Lübnan’da başkent Beyrut ve ülke genelinde yoğun bombardımanını sürdürüyor. İsrail bir yandan da Lübnan sınırından içeri doğru kara işgalini genişletmeye çalışıyor.

İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e yönelik yaklaşık 200 balistik füzeyle gerçekleştirdiği saldırının ardından İsrail’in İran’a kapsamlı bir karşı saldırı düzenlemesinden ve bölgede 7 Ekim 2023’ten bugüne yaşanan çatışmanın hızla şiddetlenip geniş bir alana yayılmasından endişe ediliyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment