İsrailliler KKTC’de ne kadar toprak satın aldı? KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a açık açık sorduk…

0

“TÜRKİYE’SİZ MASADA YOKUZ”

Tatar, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs Türkü ve Kıbrıs Rumlarını görüştürmek istemesine de değindi, şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs Türkü ile Kıbrıs Rumları tamam görüşsün ama anavatanlar da gelsin. Rum Kesimi’ni benim karşıma AB olarak tanınmış, hakları olan bir devlet olarak oturtacaklar. Biz ise ambargolar altında, kimsenin tanımadığı, görüşmediği, izolasyonlar altında… Bizimle oynayacaklar, oynamayız dedik. Türkiye gelsin, masa dengelensin. Biz orada Türkiye gelirse geliriz. Orada da iki devletli çözümü savunacağız.

“EŞİT OTURUYORSAK EŞİT KALKACAĞIZ”

Tatar, “Masaya oturmak için izolasyonların, ambargoların kalkması, egemenliğim tanınması lazım” diyerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine dikkat çekti, “Sayın Cumhurbaşkanının çok önemli bir sözü var. Masaya eşit oturacağız, eşit kalkacağız. Bu zamana kadar hiç eşit oturulmadı.” dedi.

“ERDOĞAN’IN YAPTIĞI HİÇ KOLAY DEĞİL”

Tatar, Erdoğan’ın BM 79.Genel Kurulu’ndaki Kıbrıs mesajına atıfta bulundu ve teşekkür etti. Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Cumhurbaşkanı çok güçlü mesajlar verdi. Biz oralarda konuşamıyoruz, söz hakkımız yok. Ama Erdoğan bizim sesimiz olmuştur. Kıbrıs Türkü’nün hikayesini, davasını anlatmak hiç kolay değildir. Sayın Cumhurbaşkanı bunu yaparak bizi ihya etmiştir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment