İşte taş gibi yoğurt yapmanın sırrı
Taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları belli oldu. Airfryer’da yoğurt mayalamanın sırrı nedir?
Evde yoğurt yapmak isteyenler için önemli noktalar açıklandı. Airfryerınız varsa bu yöntemle yoğurtlarınız taş gibi olacak.Artık birçok mutfakta yer alan Airfryer’ın bir mucizesi daha ortaya çıktı. Yoğurt mayalayamıyorum, mayaladığım yoğurt bir türlü tutmuyor diyenlerin bile kurtarıcısı olacak Airfryer’da yoğurt mayalama yöntemi açıklandı.İşte airfryer ile yoğurt mayalamanın sırrı ve tüm püf noktaları…AİRFRYER’DA YOĞUR MAYALAMANIN FORMÜLÜ Taş gibi tutan bir yoğurt mayalamanın en önemli püf noktası doğru süt seçimidir. Sütünüz ne kadar yağlı ve lezzetli olursa yoğurdunuz da o kadar kaliteli olacak. 1 LT sütü tencereye koyun ve ocakta kaynatmaya başlayın. Bu esnada sütü kepçe ile ara ara karıştırın ve kepçe ile sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru hareketlerle sütteki fazla suyun buharlaşıp çıkmasını sağlayın. Sütünüzü kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın.Parmağınızı ara ara süte batırarak parmanızını yakmayacak sıcaklığa düşmesini bekleyin. Sonra 1 çorba kaşığı yoğurdu bir kaseye alın ve ılınan sütten bir kepçe ekleyerek durultun. Tencereye ekleyerek karıştırın. Ardından Airfreyer’e sığacak büyüklükte cam kavanozlara doldurun. Airfryer’ı 180 dereceye getirin ve 5 dakika boyunca çalıştırıp kapatın. Sonra cam kavanozları ağızları açık bir şeklilde airfreyer’a yerleştirip kapağı kapalı olacak şekilde 5-6 saat bekletin. Kapağı açık olacak şekilde bir günde buzdolabında bekletin. Yoğurdunuz taş gibi olacaktır…