‘Kaçak elektrik tüketimi hasar yaratıyor’ – Son Haberler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve çeşitli medya/sosyal medya organları aracılığıyla dile getirilen “kasıtlı olarak elektriklerin kesilmesi” iddialarına cevap veren şirket, özellikle kırsal kesimlerde ve tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı kaçak elektrik kullanımının olduğunu, bunun da Şanlıurfa’daki şebekede önemli hasarlara yol açtığını aktardı.
Kayıt dışı tüketim şebekelerimizi çökertiyor
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullananların, faturasını ödeyen abonelere kıyasla çok daha fazla enerji tükettiğini ve bu durumun şebekelere zarar verdiğini vurguladı. Arvas, “Kayıt dışı kullanıma bağlı olarak her geçen gün enerji tüketiminin daha da artması hem şebekeye hem de milli ekonomiye ciddi zararlar veriyor. Faturasını düzenli ödeyen abonelere göre 9-10 kat daha fazla enerji tüketilmesine yol açan kaçak elektrik kullanımı, şebekelerimiz üzerinde aşırı yük oluşturarak arızalara neden oluyor. Bu sebepten dolayı kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda, aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunlarını gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.
Arvas açıklamalarında Şanlıurfa’ya yönelik yatırım çalışmalarının zaman zaman engellendiğini de dile getirerek “2018 ile 2023 yılları arasında 1,49 Milyar TL tutarındaki 148 projemiz engellemeler yüzünden gerçekleşemedi.” dedi.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat