Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır? Evde Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi…
03.01.2024 01:35Son Güncelleme: 03.01.2024 01:35 Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?Alttaki yumuşacık sütlü katı ve üzerindeki çıtır çıtır tel kadayıfları ile en favori tatlılar arasında yer alan kadayıflı muhallebi çeşitli muhallebi tarifleri ile birleşebilir. Tadını beğendiniz farklı bir muhallebi varsa tarife onu da kullanmak mümkündür. Aynı zamanda bu tatlıyı kupta da yapmak ve ya porsiyonluk hazırlamak güzel bir sunum oluşturacaktır.Kadayıflı Muhallebi Tatlısı İçin Gereken Malzemeler 250 gram kadayıf5 yemek kaşığı kadar toz şeker4 yemek kaşığı tereyağıBir su bardağı dövülmüş ceviz (iri)Muhallebisi için gereken malzemeler:1 litre süt1/2 su bardağı şeker2 yemek kaşığı nişasta (mısır)1 yumurta 2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 paket sade krem şantiEvde Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifiİlk olarak kadayıf, şeker ve tereyağı pembeleşinceye dek kısık ateşte kavrulur.Arada bir topaklanmaması adına arada karıştırılır. Daha sonra içine iri dövülmüş cevizi de ekleyerek ateşten indirilir.Kadayıfı tavadan başka bir kaba alınır. Bunun nedeni kadayıfın tavada kalmaya devam etmesi var olan sıcaklık ile yanabilme ihtimalidir. Daha sonra kadayıflı karışım soğumaya bırakılır.Başka bir kapta şeker, un, vanilya ve nişasta yumurta ile karıştırılır. Süt de eklenerek, muhallebi pişirilir. Muhallebi soğuduktan sonra, içerisine bir paket sade toz krem şanti eklenir ve tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfın yarısı dökülür. Üzerine bütün muhallebi aktarılır. Muhallebi üzerine kadayıfın kalan kısmı da dökülüp 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilir. Kadayıflı Muhallebi Yapmanın Püf NoktalarıMuhallebinin topaklanmaması adına karışım kaynayana dek sürekli olarak karıştırılarak pişirilmelidir. Ancak buna rağmen yine de topaklanma sorunu yaşanırsa krem şantisi eklenerek mikserle çırpılabilir. Böylelikle topaklar yok olarak açılacaktır.Tatlı hazırladıktan 3-4 saat kadar sonra tüketilecekse kadayıflı üst kısmı servisten 5 dakika önce dökmek daha iyi olacaktır. Böylelikle tatlının kadayıfları yumuşamadan taze ve çıtır kalır. Aksi takdirde muhallebinin ıslaklığı ile yumuşayacaktır.Bu tatlıyı kuplarda da hazırlamak mümkündür. Kupta kadayıflı muhallebi tatlısı için aynı tarif kullanılabilir. Ancak kuplara kadayıfı ve muhallebiyi paylaştırmak gerekecektir.