Kahveye bir kaşık ekleyince bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kilo verdiriyor, yağ yakıyor

0

Dünya genelinde sevilen kahve, birçok farklı yöntemle hazırlanabilir. Bu yöntemle pişirilen kahve ise bağırsakları çalıştırıp, şişkinliği azaltıyor.

Ülkemizde ise özellikle Türk kahvesi büyük bir beğeniyle içilir. Günümüzde Türk kahvesi, çeşitli malzemeler eklenerek de hazırlanabiliyor. Diyet yapanlar, kahvelerine kahve ve tereyağı ekleyerek tüketiyorlar.Ek olarak, kahvenizi pekmez ile karıştırarak da içebilirsiniz. Pekmezin sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmez ve kahve ile birleştiğinde özellikle sindirim sistemine fayda sağlar. Pekmez ve kahve kombinasyonunu deneyerek vücudunuza iyi bakabilirsiniz.Türkiye’de popüler olan pekmezli kahve, pekmezin tatlılığı ile kahvenin keskinliğinin harmanlandığı ilginç bir içecektir. Pekmez, genellikle üzüm, hurma veya keçiboynuzu gibi meyvelerden elde edilen yoğun ve tatlı bir şuruptur.Pekmez ve kahve birleşimi, sağlık açısından çeşitli faydalar sunabilir: Kahve doğal bir uyarıcıdır ve kafein içerirken, pekmez doğal şekerler ve karbonhidratlar içerir. Bu ikilinin kombinasyonu, hızlı bir enerji boost’u sağlayabilir.Pekmez, demir açısından oldukça zengin bir kaynaktır; bu özellikle üzüm pekmezi için geçerlidir. Demir, anemiyle mücadelede ve enerji düzeylerinin sürdürülmesinde kritik bir mineraldir.Kahve, antioksidan bakımından zengin olup serbest radikallerle savaşta koruyucu bir rol oynar. Pekmez de antioksidan özelliklere sahip olabilir.PEKMEZLİ KAHVE NASIL HAZIRLANIR?Malzemeler: Türk kahvesiSuPekmez (tercihen dut veya üzüm pekmezi)İsteğe bağlı olarak şeker Kahve Hazırlığı: Bir cezveye, her fincan için bir Türk kahvesi fincanı kadar su koyun. Eğer kahvenizi şekerli içiyorsanız, bu aşamada şekerinizi de ekleyin.Kahve suyunu ısıtmaya başladığınızda, her fincan için yaklaşık bir çay kaşığı pekmez ekleyin. Pekmezin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Cezve ısındığında, her fincan için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ekleyin. Kahveyi ve pekmezi iyice karıştırın.Karışımı, orta ateşte yavaşça pişirin. Kahvenin üzerinde köpük oluşmaya başladığında, köpüğü fincanlara paylaştırın. Kahve kaynamaya başlamadan önce ocaktan alın ve fincanlara dökün.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.