KANDİL SİMİDİ TARİFİ ve YAPILIŞI 🥯Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır, malzemeler neler?
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ 1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı unÜzeri için;1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otuYapılışı: Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker, yumurta sarısı bir kapta karıştırılır. Sonrasında da un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Halka şekli verilir.
Ardından yumurta beyazına ve susama bulanır. 180 derece de ortalama 20 dakika pişirilir.Püf noktası:Kandil simidi yapımında elma veya üzüm sirkesi kullanılması simidi kıyır kıyır hale getirir.
Malzemelerin oda sıklığında olmasına dikkat edilmelidir.