Sosyal

Karaba’daki Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi faaliyetlerini tamamlad



Azerbaycan’n Karaba blgesindeki Adam ilinin Merzili kyne yakn bir alanda bulunan Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’nin faaliyetlerini tamamlamasnn ardndan kapan treni gerekletirildi. Trene Azerbaycan Savunma Bakan Birinci Yardmcs ve Genelkurmay Bakan Korgeneral Kerim Veliyev, Savunma Bakan Danman Korgeneral Bahtiyar Ersay, Kara Kuvvetleri Komutanl Kurmay Bakan Korgeneral Levent Ergn, Rusya Federasyonu Silahl Kuvvetleri Genelkurmay Bakan Yardmcs Korgeneral Sergey strakov ve askeri personel katld. Genelkurmay Bakan Veliyev, trende gerekletirdii konumasnda 30 Ocak 2021’den itibaren Trk ve Rus askeri personeline blgede bar ve istikrar adna drst ve cesur hizmetleri iin kranlarn sunarak, bundan sonraki hizmetlerinde de baarlar diledi. Veliyev, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, Rusya Federasyonu Devlet Bakan Vladimir Putin ve Ermenistan Babakan Nikol Painyan’n 10 Kasm 2020 tarihli l bildirisi uyarnca Azerbaycan’n Karaba blgesinde geici olarak grev yapan Rus bar gc birliinin, iki lkenin st dzey liderleri arasnda varlan anlama uyarnca vaktinden nce sonlandrld ve Azerbaycan topraklarndan tamamen ekilmesi srecinin baland kaydetti. Trk ve Rus ordusu personelinin karlkl sayg ve dayanma anlay iinde Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’ndeki grevlerini baaryla yerine getirdiklerini belirten Kara Kuvvetleri Komutanl Kurmay Bakan Korgeneral Levent Ergn, “Her iki lke bu kapsamda bugne kadar 331 toplant icra ederek karlkl grme ve koordinasyon faaliyetlerini icra etmitir. Ortak Merkez Komutanlnda grev yapan her iki lke personeli, grevi sresi boyunca yaptklar baarl almalarn yan sra iyi niyet, karlkl sayg ve yapc i birlii ierisinde birlikte zor artlarda dahi egdm ierisinde alabileceinin en gzel rneini sergilemilerdir. Bu erevede Azerbaycan’n toprak btnl tam olarak tesis edilene kadar gzlemlenmesi srecinin sorunsuz olarak yrtlmesini salamlardr” diye konutu. Kapan treni Hazi Aslanov Ordu deoloji ve Kltr Merkezi ark ve Dans Topluluu ile Haydar Aliyev Askeri Enstit Askeri Orkestras’nn konser programyla sona erdi. “AZERBAYCAN, BTN KARABA’DA KONTROL SALADI”
Kapan treninin ardndan gazetecilere aklamalarda bulunan Azerbaycan Savunma Bakanl Szcs Anar Eyvazov, Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’nin faaliyet gsterdii 3 yl boyunca blgede barn ve istikrarn salanmasnda byk katklar olduunu belirterek, “Azerbaycan Silahl Kuvvetleri tarafndan Eyll 2023’te gerekletirilen terrle mcadele operasyonu sonucunda Ermenistan silahl glerinin kalntlar ve yasa d eteleri lkemin topraklarn terk etti ve bunun sonucunda Azerbaycan, tm Karaba’da kontrol salad. Bununla da Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’nin faaliyeti sona erdi” dedi. Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’nin kapannda plaketler teslim edildi ve halk oyunlar gsterisi gerekletirildi. TRKYE VE RUSYA ARASINDA ORTAK GZLEM MERKEZ
Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’ne ilikin mutabakat zapt Rusya Savunma Bakan Sergey oygu ve dnemin Milli Savunma Bakanl Hulusi Akar tarafndan 11 Kasm 2020 tarihinde imzalamt. Trk-Rus Ortak Gzlem Merkezi’nin al, Azerbaycan Savunma Bakan Zakir Hasanov, dnemin Milli Savunma Bakan Yardmcs Yunus Emre Karaosmanolu ve Rusya Savunma Bakan Yardmcs Aleksandr Fomin’in katlmyla 30 Ocak 2021’de yaplmt. Adam ilinin Merzili kyne yakn bir alanda yaklak 4 hektarlk arazide ina edilen merkezde, insansz hava aralarn kullanan askerler dahil her iki taraftan 60 askeri personel grev yapyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir