Sosyal

Karadeniz’in özel lezzetlerinden Pepeçura tarifi: İçine bir bardak koyunca kıvamı tam tutuyor

Pepeçura, Karadeniz bölgesine özgü bir tatlı türüdür ve genellikle muhallebiye benzetilir. Pepeçura tatlısı, temel olarak siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta kullanılarak hazırlanır. Nişasta yerine isteğe bağlı olarak mısır unu da kullanılabilir. Bu tatlı, özellikle aromatik siyah üzümlerle yapıldığında lezzetini daha da artırır. Ayrıca, pepeçura yapılırken malzemelerin iyi bir şekilde karıştırılması da son derece önemlidir. İşte pepeçura tarifi…PEPEÇURA MALZEMELERİ2 kg siyah üzüm1 bardak mısır unu2 bardak su1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıDİPNOT: Mısır ununu muhallebinin daha iyim kıvam alınmasına yardımcı olur.
PEPEÇURA NASIL YAPILIR?Üzümler temizledikten sonra dalından ayıklayıp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirilir.Ortalama yarım saat kadar pişirdikten sonra tencerenin içinde robot alarak parçalanır ve bütün malzeme süzgeçten geçirilir. Posaları atılır.Kalan üzüm suyu tekrar tencereye alınır, mısır ununu ilave edilip koyu kıvam alıncaya kadar ortalama yarım saat boyunca pişirilir.Ilıdığında sızma zeytinyağı ile karıştırılır.Üzüm oldukça şekerli bir meyvedir bu sebeple şeker ilavesi gereksizdir. Ama daha da tatlandırmak isterseniz, ocaktan indirdikten sonra 1 çorba kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir