Karnabahar köftesi nasıl yapılır? Püf noktası…
YAPILIŞI
-Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve bir tencerede tuzlu suda haşlayın. Haşlanan karnabaharları süzün ve bir kenara alın.
-Geniş bir karıştırma kabında ince bulguru, zeytinyağını, salçayı, limon suyunu ve baharatları karıştırın.
-Haşlanmış karnabaharları blender veya rondodan geçirerek püre haline getirin.
-Bulgurlu karışıma karnabahar püresini ekleyin ve karışımı yoğurun.
-İsteğe bağlı olarak ince doğranmış taze soğan ve maydanozu karışıma ekleyin.
-Karışımı yoğurarak köfte kıvamına getirin. Eğer karışım çok kuru ise biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
-Hazırladığınız karnabahar köftesinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verin.
-Servis tabağına aldığınız karnabahar köftelerini taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!