Karnabahar Nasıl Yapılır? Evde Karnabahar Yemeği Tarifi…

0

12.01.2024 01:40Son Güncelleme: 12.01.2024 01:40 Karnabahar Nasıl Yapılır?Karnabahar, farklı şekillerde yapılabilen bir sebzedir. İlk olarak karnabahar kızartması tarifine bakalım;1 adet karnabahar
3 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
Tuz, toz biber
Kızartmak için yağYapılışı;
Karnabaharları parçalayarak irili ufaklı hale getirin. Kaynamış suda 5 dk kadar haşlayın. Bir kap içerisinde un, yumurta, maden suyu ve baharatları güzelce çırpın. Başka bir kap içerisine 1 çay bardağı unu alın. Haşlanmış olan karnabaharları ilk olarak sade una ardından karışıma bulayarak kızmış yağda kızartın.Kıymalı Karnabahar Yemeği Malzemeler;1 küçük boy karnabahar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Salça
Tuz, pul biber, karabiber
SıvıyağYapılışı;
Tencerede soğan ve sarımsakları kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salça ve baharatları ekledikten sonra parçalara ayrılmış olan karnabaharı tencereye alın. 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.Evde Karnabahar Yemeği TarifiEvde karnabahar yemeği basit ve lezzetli bir seçenektir. Evde karnabahar yemeğini düdüklüde yada tencerede yapabilirsiniz. Evde karnabahar yemeği tarifi şöyledir;1 küçük boy karnabahar
1 adet kuru soğan
2 adet biber
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, toz biber, karabiberYapılışı;
İlk olarak tencere ya da düdüklüye soğan ve biberler alınır, bir miktar kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine salça, pirinç ve baharatlar eklenir. Çiçeklerine ayrılmış ve yıkanmış olan karnabaharlarda eklenerek karıştırılır. Son olarak üzerini 1 parmak geçecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır.Fırında Karnabahar TarifiFırında karnabahar yemeği aynı zamanda karnabahar graten olarak da bilinmektedir. Oldukça lezzetli olan bu yemeğin tarifi ise şu şekildedir;1 adet orta boy karnabahar
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiberKarnabahar Yemeği Püf NoktalarıKarnabahar, gaz yapan bir yemektir. Şişkinliğe neden olmaması ve dağılmadan pişmesi için pişme işlemi öncesinde tuzlu suda 15 dk. kadar bekletmek daha iyi olacaktır. Ayrıca karnabahar koku yapan bir yiyecektir. Her ne kadar lezzetli olsa da kokusu rahatsız edici olabilmektedir. Bu yüzden haşlama suyuna bir miktar süt ya da maydanoz koyarak kokuyu engelleyebilirsiniz. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.